Властите в Брюксел подготвят строги ограничения за употребата на наети

...
Властите в Брюксел подготвят строги ограничения за употребата на наети
Коментари Харесай

Брюксел подготвя строги ограничения за използването на електрическите тротинетки

Властите в Брюксел приготвят строги ограничавания за използването на наети електрически тротинетки, мотопеди и колела, оповестиха локални медии. Предвижда се фрапантно понижаване на броя на предлаганите за наемане двуколесни електрически транспортни средства, ограничение на скоростта за придвижване с тях и нарастване на санкциите за нарушителите на разпоредбите.
Според законопроекта в белгийската столица от следващата година ще бъдат предлагани 8000 тротинетки, вместо 21 000, както е през днешния ден. Само две сдружения, спечелили публични поръчки, ще могат да оферират тротинетките си в града. Промените ще обиден и броя на даваните чартърен електрически колела - до 4000, както и мотопеди (до 500).
Ще бъде повишен в допълнение броят на местата за паркиране на електрическите двуколки, а случайното им занемаряване по улици и тротоари ще води до по-високи санкции. Когато велосипед или тротинетка би трябвало да бъдат преместени, санкцията ще бъде 35 евро, а когато се постанова да бъдат превозени до самостоятелен паркинг - 100 евро (200 евро за мотопед). 
Разрешената скорост на придвижване на тези транспортни средства в пешеходните зони ще бъде до 8 км/ч., като общините ще могат да вкарват такива ограничавания и в по-широки граници.
Градските управляващи не изключват опцията придвижването с наети двуколесни електрически транспортни средства в Брюксел да бъде напълно неразрешено, в случай че новите ограничения се окажат незадоволителни. 
ИЗТОЧНИК: БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР