Властите в Босна и Херцеговина задържаха четирима души в рамките

...
Властите в Босна и Херцеговина задържаха четирима души в рамките
Коментари Харесай

В Босна и Херцеговина задържаха четирима души, свързани с бившия бос на ЦСКА Прамод Митал

Властите в Босна и Херцеговина задържаха четирима души в границите на следствие, обвързвано с индийския предприемач Прамод Митал, съобщи Асошиейтед прес.

Прокуратурата в босненския град Тузла заяви през днешния ден, че задържаните, които са имали връзки с Митал, са обвинени в проведена престъпност и корист със служебно състояние и власт. Полицията прави обиски на няколко места в търсене на доказателства.

Прамод Митал, по-младият брат на стоманения магнат Лакшми Митал, бе упрекнат, че е източил милиони от босненския металургичен комплекс "Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац " (ГИКИЛ). Той бе един от съсобствениците на комбината, който е един от най-големите експортьори в страната. Прамод Митал бе задържан през юли и по-късно освободен под гаранция от един милион евро.

Задържаха някогашен притежател на "Кремиковци " от Индия в Босна

Задържаните през днешния ден са упрекнати, че са осигурявали противозаконни облаги на Митал макар възбраната и течащата процедура за разпродажба на неговата компания.

Прамод Митал бе притежател на българския металургичен комбинат "Кремиковци ", който приключи активността си през 2009 година, както и на футболния клуб ЦСКА, продаден от него същата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР