Властите в Берлин забраниха демонстрациите, обосновавайки се със здравните рискове

...
Властите в Берлин забраниха демонстрациите, обосновавайки се със здравните рискове
Коментари Харесай

Берлин забрани протестите заради демонстрации срещу мерките против COVID-19

Властите в Берлин не разрешиха демонстрациите, обосновавайки се със здравните опасности за участниците в тях, поради пандемията от ковид, оповестяват немски и международни медии.

Решението е взето в навечерието на подготовката на огромен митинг против ограниченията за обществена отдалеченост този уикенд в немската столица и провокира огромен публичен отзив измежду жителите на мегаполиса.
Снимка: EPA
Вътрешният министър на Берлин сенатор Андреас Гайзел съобщи, че до тази възбрана се е стигнало, откакто управляващите са съпоставили свободата и гражданското право на събиране с риска за разпространяване на инфекцията, написа „ Ройтерс “.

От началото на пандемията Германия успяваше да държи под надзор разпространяването на болестта и броят на заболелите и умрелите бе относително невисок спрямо други европейски страни, само че напоследък се следи увеличение на случаите във Федералната република, което буди паника във управляващите.

Мерките против разпространяването на COVID-19 обаче провокират публично неодобрение и на 1 август близо 20 000 души, измежду които и съперници на имунизациите, излязоха на митинг против тях по улиците на Берлин.
Снимка: Reuters
Андреас Гайзел отбелязва, че участниците в демонстрацията са нарушили ограниченията за обществена отдалеченост и не са носили маски, въпреки да са поели подобен ангажимент пред полицията в немската столица.

„ Такова държание е недопустимо. Държавата не може да бъде разигравана “, декларира Гайзел, който е безапелационен, че не желае Берлин да се трансформира в „ сцена на теоретици на конспирации и извънредно десни екстремисти “.

Сенаторът е твърдо решен възбраната за демонстрации ще бъде наложена този уикенд и за тази цел на улиците на немската столица ще бъдат ситуирани няколко хиляди служители на реда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР