Властите в белгийската провинция Ено забраниха на "жълтите жилетки" да

...
Властите в белгийската провинция Ено забраниха на "жълтите жилетки" да
Коментари Харесай

Жълтите жилетки в Белгия вече нямат право да затварят границата с Франция

Властите в белгийската провинция Ено не разрешиха на "жълтите жилетки " да затварят пътища по границата с Франция, оповестиха локални медии.

Според издадената заповед от през днешния ден влиза в действие възбрана за събирането в региона на повече от петима души. Отбелязва се, че това ограничаване няма да се отнася за пасажерите, спрели за къса отмора.

В дните към Коледа дейностите на протестиращите против ниската покупателна дарба "жълти жилетки " в Белгия продължиха. Към тях се причислиха хора, които обраха камион и го възпламениха. Това бе вторият сходен случай в страната от началото на митингите преди месец, избухнали около нарастването на акциза на дизела.

Белгийските управляващи в това време оповестиха, че следващата година няма да приложат плануваното в допълнение нарастване на акцизите върху горивата. Това ще бъде облекчение за притежателите на два от три автомобила в Белгия, където дизелът е главното употребено гориво.

Властите в Брюксел вкарват от 1 януари нови ограничавания за придвижването в града на дизелови коли. Занапред няма да имат достъп до столицата дизелите, създадени през предишния век. Ограниченията ще обиден и бензинови коли, създадени преди 1997 година, само че няма да се отнасят до колите с удостоверена колекционерска стойност. От тази мярка ще бъдат наранени към 30 000 автомобила, а техните притежатели ще получат три месеца отстъпка, с цел да си обезпечат различен метод на напредване. Властите постановат на нарушителите санкция от 350 евро. Повторна санкция може да бъде наложена три месеца след датата на първата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР