Властите в Беларус спряха множество информационни уебсайтове, съобщаващи за събитията

...
Властите в Беларус спряха множество информационни уебсайтове, съобщаващи за събитията
Коментари Харесай

Беларус спря новинарски сайтове на фона на протестите срещу президента Лукашенко

Властите в Беларус стопираха голям брой осведомителни уеб страници, съобщаващи за събитията в страната, обхваната от митинги против властническия президент Александър Лукашенко, предадоха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Беларуската асоциация на публицистите сподели, че са спрени над 20 уеб страницата, в това число на финансираното от Съединени американски щати радио "Свобода " и на финансирания от Полша сателитен ефирен канал "Белсат ", концентриран върху Беларус.

Беларуското държавно издателство през вчерашния ден спря да отпечатва водещите самостоятелни вестници "Народная воля " и "Комсомолская истина ", акцентирайки като причина проблеми с оборудването.

В Беларус избухнаха невиждани по мярка и дълготрайност митинги след президентските избори на 9 август, на които съгласно формалните резултати Лукашенко завоюва шести мандат. Протестиращите настояват, че резултатът е манипулиран, и упорстват Лукашенко да се отдръпна от поста.

Миналата неделя в голяма проява в беларуската столица Минск участваха към 200 000 души. Основната съперничка на Лукашенко на изборите Светлана Тихановска прикани сънародниците си на митинг и на следващия ден.

"Ние сме по-близо до фантазията си от всеки път ", сподели тя във видеопослание от Литва, където откри леговище след изборите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР