Властите в България уж се сменят, но казуси като този,

...
Властите в България уж се сменят, но казуси като този,
Коментари Харесай

Непрофесионализъм или нещо друго - защо Съдебна медицина си играе с търпението на една опечалена майка?

Властите в България сякаш се сменят, само че проблеми като този, с който от ФАКТИ ще Ви срещнем през днешния ден, не престават да се генерират от системата и с това да провокират най-искрен човешки яд, отвращение и омерзение от институциите, които въплъщават нашата страна.

На госпожа Анна Венева, с която ни свързаха читатели на нашата медия и с която разговаряхме през днешния ден, се е случила допустимо най-тежката човешка покруса. Тя губи сина си Йордан през миналия месец септември. Смъртта му ѝ оповестява сътрудник на нейния наследник, като в този миг тя е в Гърция и откакто научава тежката новина по допустимо най-бързия метод се прибира в България, с цел да поеме организацията по изпращането на нейния Дани.

Мъката за госпожа Венева обаче не се свършва с неговата кончина. В продължение на 32 дни от Съдебна медицина в София не ѝ дават тялото, тъй като, по думите им, не са подготвени с химичните разбори. Тогава госпожа Анна Венева се свърза с майките от " Системата ни убива " и снимат видеоклип, който стига до стотици хиляди консуматори на обществената мрежа Facebook и след който внезапно Съдебна медицина и прокурорът вземат решение, че тялото към този момент може да бъде освободено за заравяне, само че без мнение, в което да се показва повода за гибелта на Йордан Йорданов. Нещо, което е в действителност скандално и от ФАКТИ питаме виновните институции за какво се действа по този начин? Каква е повода тялото на Йорданов да се задържа толкоз доста време в правосъдна медицина, а по-късно, когато казусът е придобил някакъв тип гласност - в тази ситуация в една от обществените медии, да се показва подготвеност за предаване на тялото му на неговата майка, само че без мнение?

" На 16 септември негов сътрудник отива да го търси в квартирата му, тъй като той не е е бил деен онлайн (б.р. бил е деен до 1:04 след среднощ на 16 септември, по думи на майка му) и не се е появил на работа в същия ден. Колегата му и неговият съквартирант го намират в локва кръв, паднал по лице. След това идва полиция, както е по принцип. Намират блистери от някакво лекарство, захващат се за това и в Съдебна медицина никаква аутопсия не са създали. Писали са, че бил или токсичен, или е подбуден към това действие ", стартира описа си госпожа Венева. Тя изясни, че стаята на сина ѝ е заключена и досега, като по думите ѝ служителите на реда са иззели от нея разнообразни скъпи материали и в това число сума пари като доказателствен материал.

И тук разумният въпрос е, проверяват ли институциите нещо, обвързвано със гибелта на Йордан Йорданов?

" Защо не се отваря стаята, за какво не се дава преносимият компютър? Не ми се дава и телефонът му, парите също не знам дали ще ми ги дадат. Тази мистериозност... Как ми дават тялото, а задържат всичко останало за доказателства? Значи нещата не са чисти, значи има нещо ", съмнява се тя, като добави, че сега няма достъп до въпросното жилище.

На 17-ти септември госпожа Венева е към този момент в България и стартира да обикаля всички институции, занимаващи се със гибелта на сина ѝ Йордан. Това са Трето РПУ в София, Съдебна медицина и прокурор. Всички ѝ споделят: " Чакаме ".

И тя чака в продължение на 32 дни, като през това време, всеки ден, от Съдебна медицина чува непрекъснато следното: " Химичните разбори не са подготвени ".

" Понеже казусът към този момент е прокурорско дело, първото разпореждане на прокурора бе за това, което ви споделих, че синът ми може да е бил токсичен или да се е отровил с тези медикаменти. Но вътрешните органи не са изследвани като е участвало лице от Трето районно. Тогава по какъв начин схванаха, че е токсичен от тези медикаменти? Колко медикаменти е трябвало да изпие, с цел да се аргументи гибелта от тях? Това е неистина ", безапелационна бе в мнението си майката на Йордан Йорданов.

Тя ни описа, че на 32-рия ден, както Ви споменахме, се свързва с майките от неправителствената организация " Системата ни убива ", които реагират незабавно и вършат видеоклип с нея, опечалената и изтормозена от институционални парадокси майка, с помощта на който и чрез страницата на " Системата ни убива " ужасният ѝ проблем става обществено притежание за първи път. И на идващия ден прокурорът излиза с второ разпореждане, с което тялото се освобождава, само че без да е открита повода за гибелта на Йордан Йорданов. Поради това Анна Венева ни съобщи, че съгласно нея: " Трето РПУ, прокурорът и Съдебна медицина " играят " в комбина ".

" Когато аз отида да си купя един самун, страната, с цел да не се прецака, ме задължава да си взема касовата записка. Как по този начин моят наследник ще напусне онази постройка без документ, в който да написа каква е повода за неговата гибел? ", попита с съображение Венева.

По думите ѝ, шефът в Съдебна медицина доцент Александър Апостолов ѝ споделил, че мнение имало в Трето районно, само че от там преднамерено ѝ казвали, че нямало решение, с цел да можели да се отърват от нея. Служителка от деловодството на Съдебна медицина обаче ѝ споделила тъкмо противоположното на думите на доцент Апостолов - мнение нямало, тъй като резултатите не са излезли.

" Когато излязат химичните проучвания ще завърши цялостната експертиза ", споделила госпожа Асенова от деловодството на Съдебна медицина на госпожа Венева.

" Не стига гибелта на детето ми, само че и на всяка крачка " ритници и юмруци в зъбите. Как да го понесе моята душeвност? ", попита опечалената майка. Отново с съображение.

Тя бе безапелационна, че няма да се съгласи да получи сина си в затворен ковчег и ще упорства да го види, тъй като има избрани опасения, свързани с ужасни практики.

" С майките ще създадем огромен митинг в деня, в който ще взема тялото на Дани ", разгласи госпожа Анна Венева.

Освен цялата безсмислица със Съдебна медицина, тя ни довери, че води независимо следствие за гибелта на сина си и ни описа детайлности по този въпрос. Подробности, които са ѝ разказани от продавачката в кварталния магазин, която, по думите на господин Венева, е последният човек видял Йордан Йорданов жив.

" Между 16 и 17 ч. на 15 септември (сряда) синът ми е отишъл в кафето, до което е и магазинът за плодове и зеленчуци. Взима си едно кафе, излиза и е извикал дамата от плод и зеленчука за компания. Тя ми, че скоро по-късно пристигнал един човек, седнал пред кафето на някакви стълби и Дани ѝ споделил, че би трябвало да поговори с този човек, въпреки и да не му е доста прелестно. След няколко минути те потеглят, което значи, че си отишли в квартирата на сина ми. От този миг никой различен не е виждал Дани. А камерите на магазина са снимали това и записите са конфискувани от полицията. Последният човек, с който Дани се е видял, е сниман на камерата и те крият това ", сподели ни госпожа Анна Венева.

По думите ѝ, не се акцентира, че нейният наследник е открит в локва кръв. Нито от служителите на реда, нито правосъдна медицина. Освен това, съгласно госпожа Венева при обиска са конфискувани бутилки бира, а тя твърди, че синът ѝ в никакъв случай не си е купувал бира в бутилки, а единствено в кутийка.

В края на диалога ни тя се върна към версията на управляващите, съгласно която синът ѝ е токсичен или самичък е сторил това. " Говорих с доктор, който експерт в тази част от медицината. Този доктор ми сподели, че в случай че в действителност управляващите се съмняват в отравяне, би трябвало да бъдат осъществени няколко типа проучвания. Стомашно съдържимо, кръв за токсични сътрудници, проби за урина, фекални проби и проби от вероятно повърнати неща, открити на натрупа. Без това нещо те на каква база приказват за отравяне? Ако е по този начин, дано го потвърдят ".

От ФАКТИ без подозрение ще продължим да следим случая и откровено се надяваме институциите доста бързо да проработят в интерес на госпожа Анна Венева, която сигурно не заслужава кошмара, който е принудена да претърпява по една или друга причина.

А ето и нейните видеа със " Системата ни убива ":




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР