Властите в Австралия обявиха, че започват щателно претърсване на някои

...
Властите в Австралия обявиха, че започват щателно претърсване на някои
Коментари Харесай

Имате пратка: 120 кг кокаин изплуваха по Коледа по бреговете на Австралия

Властите в Австралия оповестиха, че стартират подробно претършуване на някои плажове в страната, откакто в дните към Коледа на тях изплуваха десетки пакети с кокаин.

Първата партида от 39 пакета е открита преди няколко дни покрай плаж, северно от столицата Сидни. Те са били покрити с корали.

Австралийски риболовец е алармирал в полицията, откакто разкрил наследник варел, съдържащ самостоятелно опаковани пакети, за които се допуска, че съдържат по 1 кг кокаин всеки.

След това локални поданици са алармирали полицията за други седем пакета, за които се счита, че съдържат още 7 кг кокаин, открити на същия плаж, както и на прилежащи плажове.

Отделно от тях почти същият брой пакети с общо към 39 кг кокаин са били открити на плаж край град Нюкасъл, на към 140 километра северно от Сидни.

Полицията на щата Нов Южен Уелс е почнала следствие по случая.

Преди близо пет години сходен случай имаше и по българското северно Черноморие. Тогава на разнообразни места бяха открити над 200 кг кокаин.

Само преди няколко дни Ирландия повдигна обвинявания на двама български моряци от кораба " Верила ", на борда на който предходната седмица бяха открити 500 кг. кокаин.

Тогава локалните медии оповестиха, че кокаинът е бил разпределен в пакети с тракер за следене, като по този метод наркотрафикантите постоянно изхвърлят товара от кораба на 40-50 км във вътрешността в морето, а по-късно с по-малки лодки той е прехвърлян на сушата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР