Властите в Атина решиха да отзоват посланика си от Русия,

...
Властите в Атина решиха да отзоват посланика си от Русия,
Коментари Харесай

Гърция отзовава посланика си от Москва

Властите в Атина взеха решение да отзоват посланика си от Русия, съобщи Дойче веле с позоваване на гръцкия ефирен канал ANT1.
На мястото на настоящия дипломат Андреас Фриганас ще бъде назначен различен дипломатически представител.

Решението за отзоваването е взето от министъра на външните работи Никос Коциас, показва пред ANT1 неназован източник от дипломатическите среди.

По-рано през този месец Русия разгласи, че гони гръцки дипломати като " огледални ограничения " против " неприятелските дейности " на Атина против съветски дипломати.

През юли Гърция експулсира двама съветски дипломати поради опитите на Москва да саботира съглашението сред гръцката и македонската страна за името на Македония. На други двама съветски представители беше отхвърлен достъп в страната.

Гърция упрекна съветската дипломатическа задача, че се намесва във вътрешните й работи и подкупва държавни чиновници и свещеници, с цел да се опълчват на нормализирането на връзките със прилежащата страна. В абсурда се оказаха забъркани и монаси от Атон.

След експлоадирането на абсурда съветски църковни чиновници се оплакаха, Гърция че им отхвърля визи. Отказите са подбудени от това, че след разкрития опит за съветска интервенция във вътрешните работи на страната, свещениците от Русия се одобряват като евентуални шпиони и сътрудници на въздействие ".

Междувременно говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна английските и американските сътрудници, че оказват напън върху гръцката страна.

В отговор Атина упрекна Москва, че не почита Гърция и не схваща полезностите на гръцката политика. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР