Властите в Амстердам разкриха плановете си да преместят печално известния

...
Властите в Амстердам разкриха плановете си да преместят печално известния
Коментари Харесай

Амстердам мести "квартала на червените фенери"

Властите в Амстердам разкриха проектите си да реалокират печално известния " квартал на алените фенери " в " Еротичен център " в южната част на града като част от предложение, целящо да избави региона от развратния му имидж и да понижи броя на туристите и закононарушенията в региона.

В понеделник кметът Фемке Халсема съобщи, че бул. " Европа " е избран като " най-подходящото място за новия Еротичен център ". Халсема от дълго време подлага на критика историческия квартал на алените фенери, най-големият от които е прочут на локално равнище като De Wallen, където секс работничките стоят на неоново осветени витрини край канала и чакат клиенти.

" Този избор в този момент ще бъде показан на градския съвет при започване на идната година ", споделя Халсема в изказването си, като прибавя, че се чака центърът да бъде открит след седем години.

Булевард " Европа ", наоколо до бизнес региона на Амстердам, беше един от трите обекта, препоръчани за Еротичния център, който би трябвало да разполага със 100 стаи за полови служащи. Проституцията е законна в конституционната столица на Нидерландия, само че единствено на избрани места и с позволение. Все още не е ясно какъв брой полови служащи работят в града, само че сега в квартала на алените фенери има към 250 дейни витрини, оповестяват локални медии.

" Прозорците на Еротичния център ще бъдат ситуирани единствено вътре в постройката ", се споделя в изказването. " По този метод желаеме да се преборим с екскурзионния туризъм и да държим настрани деструктивните групи ".

Ходът, който идва на фона на напъните за смяна на имиджа на Амстердам като " празненство столица " на Европа, е подложен на критика от секс служащите - както и от жителите и компаниите наоколо до оферти Еротичен център.

" Става дума най-много за битка с тълпите в Де Вален, само че за това не са отговорни секс служащите, тъй че не виждам за какво би трябвало да бъдем наказвани за това ", съобщи неназована продажница съгласно The Guardian през октомври. Тя добавя, че проектите на Халсема се равняват на " един огромен план за джентрификация ".

Европейската организация по медикаментите също се опълчи на този ход. Изборът на мястото слага центъра наоколо до нейната централа, където съгласно нея чиновниците ѝ могат да бъдат изложени на риск, когато работят късно през нощта. Междувременно десетки хиляди души подписаха петиция против преместването и вместо това приканиха за по-голяма интензивност на полицията в Де Вален.

Неотдавна Амстердам започва и акция " Не се приближавай ", която има за цел да възпре туристите и е ориентирана основно към английските мъже на възраст 18-35 години.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР