Властите целят да проучат как евентуалното предаване на самолетите би

...
Властите целят да проучат как евентуалното предаване на самолетите би
Коментари Харесай

Шведското правителство обмисля да дари изтребители на Украйна, за да й помогне в битката срещу Русия

Властите целят да проучат по какъв начин възможното предаване на самолетите би въздействало на отбранителните качества на Швеция и какъв брой бързо страната би могла да се снабди с нови изтребители " Грипен ", осведоми Ес Ер. Според радиото съществува опция още в четвъртък държавното управление публично да изиска от въоръжените сили да прегледат въпроса.

 

Агенция Ройтерс показва, че шведското министерство на защитата не е дало отговор за момента на питане за коментар.

 

Нидерландия и Дания управляват напъните за обезпечаване на Украйна с създадени в Съединени американски щати изтребители Ф-16, с цел да може тя да отвърна съветското въздушно предимство.

 

Според Ес Ер Украйна се надява да получи една ескадрила самолети " Грипен ", създадени от шведската компания " Сааб " (Saab), или към 16 до 18 изтребителя.

 

Припомняме, че тази година Швеция акцентира, че ще даде на украински водачи опция да се срещнат с изтребители " Грипен ", само че държавното управление също по този начин означи, че се нуждае от всичките си самолети, с цел да пази територията на Швеция.

 

Лидерът на опозицията в страната предишния месец съобщи, че Швеция би трябвало да се приготви да изпрати грипени в Украйна, откакто завърши процедурата по присъединение към НАТО, която към момента се бави от Турция и Унгария.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР