Властите също повишиха авиационната си тревога до оранжево.От Асошиейтед прес,

...
Властите също повишиха авиационната си тревога до оранжево.От Асошиейтед прес,
Коментари Харесай

Исландия евакуира града и вдига авиационна тревога, тъй като нарастват опасенията, че може да изригне вулкан

Властите също покачиха авиационната си паника до оранжево.

От Асошиейтед прес, 11 ноември 2023 година 8:08 ч.

ЛОНДОН -- Жителите на риболовен град в югозападна Исландия напуснаха домовете си в събота, откакто възходящата угриженост за евентуално вулканично изригване накара управляващите за гражданска отбрана да разгласят положение на изключително състояние в района.

Полицията реши да изтегля Гриндавик, откакто скорошната сеизмична интензивност в региона се реалокира на юг към града и наблюдението сподели, че има кулоар от магма или полу -разтопена канара, в този момент се простира под общността, сподели Исландската метеорологична работа. Градът с 3400 поданици е на полуостров Рейкянес, на към 50 километра (31 мили) югозападно от столицата Рейкявик.

„ На този стадий не е допустимо с цел да се дефинира тъкмо дали и къде магмата може да доближи повърхността, ” споделиха от Метеорологичната работа. вулканично изригване. Вулканичните изригвания съставляват сериозна заплаха за авиацията, защото могат да изхвърлят мощно абразивна пепел високо в атмосферата, където може да докара до отвод на реактивни мотори, да повреди системите за надзор на полета и да понижи видимостта.

Голямо изригване в Исландия през 2010 година аргументи необятно публикувано спиране на въздушния превоз сред Европа и Северна Америка, струвайки на самолетните компании към 3 милиарда $, защото анулираха повече от 100 000 полета.

Евакуацията идва, откакто районът беше разтресен от стотици дребни трусове всеки ден в продължение на повече от две седмици, до момента в който учени следят струпване на магма на към 5 километра (3,1 мили) подземен.

Загрижеността за допустимо изригване се усили в ранните часове на четвъртък, когато земетресение с магнитуд 4,8 удари региона, принуждавайки интернационално известния геотермален курорт Синята лагуна да затвори краткотрайно.

Сеизмичната интензивност е почнала в регион на север от Гриндавик, където има мрежа от 2000-годишни кратери, сподели професорът по геология Pall Einarrson пред исландския RUV. Коридорът на магмата е дълъг към 10 километра (6,2 мили) и се популяризира, сподели той.

„ Най-големите трусове са зародили там, под тази остаряла поредност от кратери, само че от този момент той (коридорът на магмата) става по-дълъг, мина под градската зона в Grindavík и се насочва още по-далеч и към морето “, сподели той.

Свързани тематики  ABC News

Важни истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР