Властите съобщиха, че най-малко 9 души са били убити при

...
Властите съобщиха, че най-малко 9 души са били убити при
Коментари Харесай

Най-малко 9 убити при полицейска акция в Рио де Жанейро

Властите оповестиха, че минимум 9 души са били убити при полицейска интервенция, ориентирана против незаконни банди в комплекс от сиромашки квартали в Рио де Жанейро, като това е последната от поредицата смъртоносни акции на силите за сигурност в Бразилия, съобщи Агенция Франс Прес.

Полицията на щата Рио заяви, че служителите на реда са отвърнали на огъня, откакто са били нападнати по време на обиск на среща на водачи на проведената престъпност в групата фавели " Complexo da Penha " в северната част на града.

Последните смъртни случаи идват на фона на засилващите се апели за самостоятелни следствия на хипотетични полицейски злоупотреби в Бразилия, където силите за сигурност са упрекнати в нарушение на човешките права във войната с тежко въоръжените наркобанди.

През последните шест дни при полицейски интервенции против наркобанди в Бразилия са убити минимум 42 души, от които 14 в щата Сао Пауло и 19 в североизточния щат Баия.

Полицията в Рио заяви, че последната интервенция е била извършена, откакто чиновниците са получили информация за среща на високо ниво на водачи на банди.

" Стигна се до конфликт, когато полицейските екипи бяха атакувани от въоръжени лица на мястото на събитието ", се споделя в изказването.

" Единадесет обвинени бяха ранени " и отведени в болница, се споделя още в известието.

" Девет от тях са умряли от пострадванията си. "  Един служител на реда също е бил ранен и е в устойчиво положение, допълват оттова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР