Бащата на стрелеца от Джаксънвил се обадил на 911, след като започнал смъртоносният бунт. Ето какво каза той за сина си

...
Властите разпространиха подробности от обаждането на 911, направено от бащата
Коментари Харесай

Властите разпространиха подробности от обаждането на 911, направено от бащата на Райън Кристофър Палметър – стрелецът, който уби трима души в, както властите нарекоха расистко мотивирано вилнение в магазин на Dollar General в Флорида.

21-годишният Палметър откри огън в магазин в Джаксънвил в събота, преди да се самоубие. Той имал автомат със свастика и оставил след себе си расистки писания, казаха служители.

След началото на стрелбата, Палметър изпратил съобщение на баща си и му казал да отиде в стаята си, където бащата намерил завещание и предсмъртно писмо, каза шерифът на Джаксънвил.

В 13:53 ч. бащата на Палметър каза на оператор на 911, че синът му е напуснал къщата няколко часа преди обаждането, според редактирани подробности от окръг Клей офис на шерифа.

Палметър получаваше психиатрична помощ и беше на лекарства, но изглеждаше, че синът му е спрял да приема лекарствата си, защото имаше пълна бутилка, която беше напълнена на 23 юли, каза баща му на оператора .

Бащата също каза, че се е обадил на шерифа на окръг Клей преди няколко години, когато синът му е заплашил да се самоубие.

Палметър се е отказал от колежа, след това е работил в Home Depot и „почти живееше в стаята си“, след като загуби тази работа, каза баща му на оператора.

Но когато бащата научи какво се случва и се обади на 911, беше твърде късно. Синът му вече беше застрелял три жертви: Анолт Джоузеф „AJ“ Лагер младши, 19; Джералд Галион, 29 г.; и Анджела Мишел Кар, 52.

Докато семействата скърбят, Министерството на правосъдието разследва стрелбата като престъпление от омраза и акт на расово мотивиран насилствен екстремизъм, каза главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд.

Ето най-новото, което знаем за разследването:

Въоръженият мъж е отишъл в HBCU точно преди убийствата

По-малко от час преди смъртоносното вилнение, Палметър е отишъл до паркингът на университета Едуард Уотърс – първият исторически колеж или университет за чернокожи във Флорида, каза президентът и главен изпълнителен директор на училището.

Там студентите забелязаха Палметър да си слага тактическа жилетка, ръкавици, маска и шапка , каза офицерът по сигурността на кампуса лейтенант Антонио Бейли. Студентите бързо уведомиха охраната.

„Знаехме, че той не трябваше да бъде в университетския кампус“, каза Бейли.

Университетската охрана преследваше Палметър, докато не излезе от кампуса, Бейли казах. След това сигнализираха на шерифския служител на Джаксънвил, за да докладват за подозрителното лице, шериф Т.К. Уотърс каза.

Около 10 минути след като напусна университета, стрелецът откри огън на близкия паркинг на Dollar General и в целия магазин, преди да се простреля смъртоносно, казаха властите.

насилие се случи през същия уикенд като 63-ата годишнина от съботата на Axe Handle – когато повече от 200 бели бунтовници в Джаксънвил преследваха и биеха чернокожи жители с бейзболни бухалки и дръжки на брадвата, според образователния проект на Zinn.

The стрелецът е оставил след себе си писания до родителите си, медиите и федералните агенти, очертаващи неговата „отвратителна идеология на омразата“, каза шерифът на Джаксънвил.

Разследващите смятат, че стрелецът първоначално е възнамерявал да атакува различен магазин за долари – Family Dollar той посети само минути преди да отиде с колата до университета, каза Уотърс пред Аби Филип от CNN в понеделник вечерта.

Уотърс смята, че гледката на автомобил за сигурност, който пристига в магазина и паркира отвън, е възпряла стрелеца.

< p>„Не мисля, че той искаше да има конфронтация с някого, която да му създаде проблем или да го спре да прави това, което искаше“, каза Уотърс.

„Той имаше цел — каза шерифът. „Мисля, че той искаше тези магазини – един от тези магазини. Не знам защо.“

Появяват се повече подробности за графика

Отне по-малко от час на стрелеца да пътува от Family Dollar – където следователите вярваха, че първоначално е планирал за да пренесе атаката си – до близкия университет Едуард Уотърс и след това до Долар Дженерал, където уби три жертви, според офиса на шерифа в Джаксънвил.

Стрелецът, който живееше с родителите си в град Ориндж Парк в окръг Клей, напуснал дома си около 11:39 ч. в събота и отишъл с колата си до Джаксънвил в съседния окръг Дювал, каза Уотърс.

Около 12:23 ч. записите от камерите за наблюдение показват, че той е влязъл в Family Dollar, където той влезе вътре, за да купи няколко артикула и след това се върна в автомобила си в 12:29 ч., каза шерифът.

Около минута по-късно кола на охраната спря на паркинга и паркира пред магазина . Стрелецът изчака няколко минути и потегли в 12:39 ч.

Той спря в университета Едуард Уотърс в 12:48 ч. и започна да облича бронежилетка, каза Уотърс.

Запис от камери за наблюдение показва как двама млади афроамериканци се качват в колата до заподозрения, докато той седеше на паркинга, отбеляза шерифът. Това подкрепя убеждението на Уотърс, че стрелецът не е възнамерявал да извърши нападение в университета, каза той.

„Той имаше възможност да го направи, но не го направи“, каза Уотърс пред CNN на Понеделник.

Стрелецът незабавно започна да се отдалечава, след като беше приближен от служител по сигурността, и беше последван, докато не напусна кампуса, каза президентът и главен изпълнителен директор на университета Едуард Уотърс А. Закари Фейсън младши.

Той е напуснал паркинга около 12:58 ч., според шерифа. След това охраната на кампуса сигнализирала служител на шерифа, за да докладва за подозрителната дейност, каза той.

След минути стрелецът спря на паркинга на Dollar General. В 13:08 ч. той стреля в черна Киа на паркинга, убивайки Кар, каза шерифът. След това той влезе в магазина и простреля Лагер, каза шерифът.

Стрелбата накара хората да избягат от задната част на магазина, последвани от стрелеца секунди по-късно, каза шерифът. След това той се върна вътре и стреля по охранителните камери.

Първото обаждане на 911 беше в 13:09 ч., секунди преди третата жертва - Галион - да влезе в магазина с приятелката си. След това стрелецът простреля смъртоносно Галион и преследва друг човек, по когото стреля, но не го уцели, каза шерифът.

В 13:18 ч. стрелецът изпрати съобщение на баща си и му каза да отиде в стаята му, където бащата намери завещание и предсмъртно писмо, каза шерифът.

Полицаите влязоха в магазина минута по-късно – 11 минути от началото на стрелбата – и чуха един изстрел, за който се предполага, да бъде, когато стрелецът се е застрелял и се е самоубил, каза шерифът.

4-годишно момиченце губи баща си

Една от роднините на Галион, Сабрина Розие, каза, че опечаленото семейство не знае как да каже на 4-годишната дъщеря на Галион, че баща й никога няма да се прибере.

„Това е болезнено“, каза Розие. „Мислех, че расизмът е зад нас. И очевидно не е.”

Dollar General идентифицира една от жертвите, Laguerre, като служител на магазина.

„Семейството на DG скърби за загубата на нашия колега Анолт Джоузеф „AJ“ Laguerre, Jr., който, заедно с двама от нашите клиенти, бяха жертви на безсмислено насилие вчера“, каза компанията в изявление за CNN.

„Изразяваме нашите най-дълбоки съчувствия към техните семейства и приятели, докато всички се опитваме да разберем тази трагедия. Няма място за омраза в Dollar General или в общностите, които обслужваме.“

Сенаторът от щата Флорида Трейси Дейвис представлява района, където се е случила стрелбата, и каза, че предумишлената, расистка атака е опустошителен знак за пъти. „Ядосан съм“, каза Дейвис пред CNN. „Тъжно ми е да осъзная, че сме в 2023 г. и като чернокож човек все още сме преследвани, защото това беше това.“

Елизабет Улф и Сара Смарт от CNN допринесоха за този доклад.

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт на CNN.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР