Властите планират да превърнат зоните за интегрирано развитие на териториите

...
Властите планират да превърнат зоните за интегрирано развитие на териториите
Коментари Харесай

Застрояват 1600 хектара земя до 2030 година

Властите възнамеряват да трансфорат зоните за интегрирано развиване на териториите (KRT) в мотор на жилищното строителство в Красноярския край, заради което до 2030 година в района би трябвало да бъдат застроени 1600 хектара земя, оповестиха от пресслужбата на губернатора.

Обещаващ проект за интегрирано развиване на градските региони и проекти за създаване на жилища до 2030 година бяха оповестени на съвещание на президиума на районния кабинет, управителен от губернатора Александър Ус. „ Посоката на строителството на района също би трябвало да извърши своята стабилизираща и разрастваща роля. Освен това се появи механизъм, който от дълго време се чака: интегрираното развиване на териториите ", цитира губернатора пресслужбата.

Тази година се възнамерява да бъдат въведени в употреба 1,39 милиона квадратни метра жилища, което е със 70 000 квадратни метра повече от проекта, избран от районния жилищен план като част от националния план за жилища и градска среда.

„ Постепенното увеличение на размерите на строителството в района ще докара през 2030 година до увеличение на въвеждането в употреба на нови жилища до 1,64 милиона квадратни метра годишно... Като цяло механизмът за интегрирано развиване на териториите единствено в Красноярск ще разреши до 2030 година да обхване повече от 1600 хектара застроени и незастроени територии с капацитет за жилищно строителство от към 19 милиона квадратни метра.

По предварителни калкулации ще би трябвало да бъдат издигнати минимум 100 детски градини и 55 учебни заведения, с цел да се обезпечат обществената инфраструктура на кварталите на KRT.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР