Властите наредиха нощен комендантски час в опит да си възвърнат

...
Властите наредиха нощен комендантски час в опит да си възвърнат
Коментари Харесай

Хаити нареди вечерен час, след като въоръжени банди избягаха от затвора на хиляди `насилни затворници`

Властите подредиха нощен комендантски час в опит да си възвърнат контрола над улиците на Хаити след гърмеж от принуждение през уикенда, в това число въоръжени мъже от банди превзеха двата най-големи пандиза в страната и освободиха пандизчиите си.

72-часово изключително състояние стартира в неделя вечерта и държавното управление сподели, че ще се заеме да открие убийците, похитители и други жестоки нарушители, за които тя заяви, че са избягали от пандиза.

„ На полицията беше подредено да употребява всички законни средства, с които разполага, с цел да наложи комендантския час и да залови всички извършители “, се споделя в изказване на финансовия министър Патрик Бойвер, който е краткотрайно изпълняващ длъжността министър-председател.

Премиерът Ариел Хенри пътува в чужбина предходната седмица, с цел да се опита да избави поддръжката за назначението на подкрепени от Организация на обединените нации сили за сигурност, които да оказват помощ за стабилизирането на Хаити в спора си с все по-мощни п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР