Властите на Вирджинските острови повдигнаха нови обвинения на финансиста Джефри

...
Властите на Вирджинските острови повдигнаха нови обвинения на финансиста Джефри
Коментари Харесай

Вирджинските острови с нови обвинения срещу мъртъв американски милиардер

Властите на Вирджинските острови повдигнаха нови обвинявания на финансиста Джефри Епстийн, който се самоуби в американски затвор, откакто беше упрекнат в полови закононарушения и трафик на хора. Главната прокуратура на Вирджинските острови претендира за вреди на стойност стотици милиони долари, съобщи БГНЕС.
" Искът приказва самичък за себе си и съдържа обвинявания за склоняване към трафик, полово принуждение и насилствен труд на млади дами и девойки, някои от които са единствено на 13 години ", съобщи Дениз Джордж, общоприет прокурор на групата острови в Карибско море със статут на неинкорпорирана територия на Съединените щати.
Ищецът изисква конфискацията на два острова, които са принадлежали на милиардера и на които са осъществени закононарушения. Цената на островите в правосъдния развой се пресмята на 86 млн $. Движимото и недвижимо имущество на финансиста доближава 577 млн. $. Доверителният фонд, ръководещ наследството му, се намира на Вирджинските острови.
Епстийн беше арестуван от органите на реда в щата Ню Йорк на 6 юли предходната година. Прокуратурата съобщи, че има доказателства, че през 2002-2005 година той е уредил десетки малолетни девойки да посещават дома му в Манхатън, най-младото от които е на 14 години. Според проверяващите милиардерът ги подлагал на тормоз и полово принуждение.
Негови другари и познати включват огромен брой сегашни и пенсионирани чиновници освен от  САЩ, но и от доста други страни, в това число някогашни държавни ръководители, огромни бизнесмени и звезди на шоу бизнеса. Наказателното гонене на финансиста в САЩ беше прекъснато, откакто той се самоуби в затворническа килия на 10 август 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР