Властите на Тунис позволиха на спасителен кораб с мигранти, намиращ

...
Властите на Тунис позволиха на спасителен кораб с мигранти, намиращ
Коментари Харесай

Тунис прие спасителен кораб с мигранти

Властите на Тунис разрешиха на избавителен транспортен съд с мигранти, намиращ се в морето към този момент повече от две седмици, да влезе в южното пристанище Джарджис, откакто Малта, Италия и Тунис започнаха спор коя от страните би трябвало да го одобри, съобщи ДПА.

Премиерът на Тунис Юсеф Шахед съобщи пред кореспонденти в Народното събрание, че снабдителния транспортен съд "Сарост 5 ", който избави мигрантите след корабокрушението на техния кораб на 13 юли, е получил позволение да дебаркира в пристанище Джарджис по филантропични аргументи.

"Първата интервенция (за избавяне на мигрантите) се случи в регион, принадлежащ на малтийските управляващи. Последва спор по въпроса кой би трябвало да ги одобри. Ние бяхме внимателни по този въпрос ", акцентира Шахед. Той добави, че те са получили здравна помощ и са в положително положение.

Властите на Тунис се притесняват, че разрешението кораба да смъкна мигрантите ще отвори вратите пред поток от бежанци и претенденти за леговище, които няколко европейски страни отхвърлят да одобряват, отбелязва ДПА.

"Тунис отхвърли да сътвори лагери за приемане на мигранти. Акостирането на кораба не би трябвало да става предлог за това ", акцентира министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР