Властите на Шри Ланка обсъждат с Русия възможността за присъединяване

...
Властите на Шри Ланка обсъждат с Русия възможността за присъединяване
Коментари Харесай

Изпаднала в неплатежоспособност държава иска да въведе руската платежна система Мир

Властите на Шри Ланка разискват с Русия опцията за присъединение към съветската платежна система " Мир ". Това заяви, министърът на превоза на островната страна Бандула Гунавардана. През април страната изпадна внеплатежоспособност.

" Нашето посолство разисква този въпрос, тъй като знам, че руснаците желаят да улеснят заплащането си с карта в Шри Ланка... Ще се опитаме да намерим някакъв метод, ще се опитаме да получим утвърждението на нашата Централна банка, и по-късно ще стане допустимо ", споделя той в изявление за РИА Новости.

Министърът отбелязва, че управляващите на Шри Ланка, също желаят съветските туристи да могат да заплащат с банкова карта.

По-рано посланикът на Шри Ланка в Русия Джанита Абейвикрема Лиянаге съобщи, че управляващите имат намерение да признаят съветската платежна система " Мир " през 2022 година

Междувременно на 16 септември Централната банка на Русия разгласи желанието си да продължи разговора за разширение на географията на приемане на карти " Мир ".

Руският дипломат в Ню Делхи Денис Алипов сподели предходната седмица, че Индия и Русия водят деен разговор по отношение на взаимното признание на платежните системи " Мир " и RuPay.

Освен това, съветският вицепремиер Дмитрий Чернишенко заяви, че Руската федерация договаря за потреблението на съветската банкова карта със страните от Близкия изток, Латинска Америка, Югоизточна Азия и Китай.

В момента картите " Мир " се употребяват в някогашните руски републики, Турция, Южна Корея и Виетнам.
 Шри Ланка изпадна в несъстоятелност
Шри Ланка изпадна в несъстоятелност

В страната има изострен дефицит на храни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР