Властите на Саудитска Арабия обявиха края на мащабната си кампания

...
Властите на Саудитска Арабия обявиха края на мащабната си кампания
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия: Край на борбата с корупцията, 95% от обвинените си платиха

Властите на Саудитска Арабия оповестиха края на огромната си акция за битка с корупцията, в хода на която бяха арестувани редица принцове, някогашни и сегашни министри и видни бизнесмени, оповестяват международните медии, като се базират на известие в държавния саудитски ефирен канал Al Arabiya.
Според неговата информация, множеството от задържаните са приели препоръчаната им от властта договорка за предаване на част от активите и собствеността си за обезщетяване на страната за нанесените й вреди.

Делата на 95 души, отказали се от извънсъдебна договорка, са предадени в прокуратурата и те ще бъдат изправени пред съда.

Имената на несъгласилите се на съглашение не са разгласени.
Както оповестиха от арабските медии, станалият за три месеца " затвор “ за десетки високопоставени саудитци хотел " Риц-Карлтън " ще възобнови работа на 14 февруари.

В началото на ноември, Висшият комитет по битка с корупцията, отпред с престолонаследникa на саудитския престол Мохамед бин Салман (на снимката), сложи под стража десетки членове на кралското семейство, държавни чиновници и бизнесмени, обвинявайки ги във финансови и длъжностни закононарушения. Общо бяха разпитани повече от 300 души.

Както съобщи престолонаследникът, 95% от обвинените са се съгласили на договорка, предавайки част от своите активи на управляващите, с цел да ги обезщетят за нанесените вреди на страната, достигнали през последните години до $100 милиарда $.

Източник: Канал 3
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР