Властите на САЩ умишлено мълчат за собствените си зверства в

...
Властите на САЩ умишлено мълчат за собствените си зверства в
Коментари Харесай

Руското посолство във Вашингтон: САЩ мълчат за собствените си зверства в Ирак, Югославия, Либия

„ Властите на Съединени американски щати съзнателно мълчат за личните си зверства в Ирак, Югославия, Либия и Виетнам ", декларира съветската дипломатическа задача. „ Нещо повече, в опит да защитят своите жители от интернационално гонене, Съединените щати даже подхващат одиозни ограничения ". Дипломатите напомнят решението на Вашингтон да наложи " невиждани стопански наказания " на управлението на съда, в това число " някогашния прокурор Фатах Бенсуда, който инициира следствие на зверствата на Съединени американски щати в Афганистан ".

Администрацията на Съединени американски щати, в името на геополитическите си ползи, поддържа „ невижданата правна вакханалия “ на Международния углавен съд (МНС).

Това се споделя в коментар на съветското посолство във Вашингтон, публикуван през вчерашния ден, оповестява ТАСС.

„ Обърнахме внимание на изказванията на чиновници на администрацията по отношение на хипотетичната годност на решението на Международния углавен съд да издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и комисаря по правата на детето Мария Лвова-Белова. В името на личните си геополитически ползи те поддържат невижданата правна вакханалия, отприщена от МНС, знаейки доста добре, че Русия, както и Съединени американски щати, не признават юрисдикцията на МНС “, акцентират съветските дипломати.

„ Позволявайки си неприемливи забележки против съветския водач, управляващите на Съединени американски щати съзнателно мълчат за личните си зверства в Ирак, Югославия, Либия и Виетнам ", прибавят те. „ Нещо повече, в опит да защитят своите жители от интернационално гонене, Съединените щати даже подхващат одиозни ограничения. " Дипломатическата задача напомня решението на администрацията на Вашингтон да наложи " невиждани стопански наказания " на управлението на съда, в това число " някогашния прокурор Фатах Бенсуда, който инициира следствие на зверствата на Съединени американски щати в Афганистан ". " За каква самостоятелност и безпристрастност можем да приказваме? Подобна позиция припомня на бавнопротичаща шизофрения. Днес всички локални управляващи повториха в един глас, че Съединени американски щати не признават МНС. Но надвива стратегическият интерес - оптимално да се навреди на Русия “, акцентират от посолството.

В петък МНС издаде заповед за арест на Путин и Лвова-Белова. В правосъдния документ се показва, че те може да са забъркани във „ военни закононарушения, състоящи се в противозаконна депортация на население (деца) и нелегално прекачване на население (деца) от окупираните територии на Украйна в Руската федерация “, напомня ТАСС.

МНС е основан с Римския статут от 1998 година Той не е част от Организация на обединените нации и се регистрира пред страните, които са утвърдили статута. Държавите, които не са страни по статута, включват Русия (подписа, само че не го ратифицира), Съединените щати (подписа, само че по-късно се оттегли) и Китай (не подписа статута).

През 2016 година Путин подписа декрет, съгласно който Русия няма да стане член на МНС. Според съветското външно министерство този съд " не оправда възлаганите му очаквания и не се трансформира в в действителност самостоятелен орган на интернационалното правораздаване ".

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !          
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР