Властите на САЩ не изключват, че Руската федерация може да

...
Властите на САЩ не изключват, че Руската федерация може да
Коментари Харесай

Помощник на Байдън: Русия може да анексира Донбас

Властите на Съединени американски щати не изключват, че Руската федерация може да „ анексира Донбас “. Това разгласи съветникът на американския президент по националната сигурност Джейк Съливан по NBC в неделя, оповестява ТАСС. "Във всеки случай ние сме подготвени. Нашите съдружници са подготвени и ние се опитваме да помогнем на украинския народ да се приготви ", съобщи Съливан.
Снимка: ТАСС

"Действията на Руската федерация могат да бъдат под разнообразни форми, в това число опцията да анексират окупираните територии, територии в Източна Украйна, известни като Донбас. Или могат да подхващат редица хибридни дейности, в това число хакерски атаки, политическа дестабилизация, (...) или биха могли да стартират пълномащабна инвазия “, съобщи Джейк Съливан.

Той означи, че през последните месеци Съединени американски щати и техните съдружници работят, с цел да се приготвят за всички вероятни сюжети. „ Уверени сме (...), че ние сме на същото мнение, когато става въпрос за съществени стопански последици и други форми на напън, който ще използван в отговор на всевъзможни дейности на Русия, които представлявта експанзия и ескалация против Украйна “, добави той.

"Във всеки миг може да се случи военна ескалация и навлизане в Украйна. Смятаме, че Руската федерация сътвори благоприятни условия за огромна военна интервенция “, сподели още Джейк Съливан.  "И ние работихме интензивно, подготвяйки отговор. Президентът Байдън сплоти нашите съдружници. Той укрепи и поддържа нашите сътрудници на източния фланг [на НАТО]. Той оказа материална поддръжка на Украйна, предложи на Руската федерация дипломатически път, ако го предпочетат. Във всеки случай ние сме подготвени. Нашите съдружници са подготвени и ние се опитваме да помогнем на украинския народ да се приготви ", добави Съливан.
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР