Властите на руския град Оренбург призоваха за масова евакуация на

...
Властите на руския град Оренбург призоваха за масова евакуация на
Коментари Харесай

Нивото на река Урал се покачи до нови рекордни стойности, наредиха евакуация

Властите на съветския град Оренбург приканиха за всеобща евакуация на локалните поданици поради покачващото се ниво на водата, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на кмета Сергей Салмин.

Ситуацията е " сериозна ", съобщи Салмин. Равнището на водата в река Урал се е покачило с 40 см през последните 10 часа, достигайки 11,43 м.

Наводненията, провокирани от топенето на снеговете, принудиха над 120 000 души да изоставен домовете си в Сибир, в съветските Уралски планини и в Казахстан. Големи реки като Урал, която минава през Казахстан на път за Каспийско море, излязоха от крайбрежията си.

В същото време съветски православни свещеници прелетяха с дребен аероплан над регионите, наранени от всеобщите наводнения в Южна Русия, и се помолиха животът да се възстановява, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

Четиримата свещеници, участващи във въздушната религиозна гала, са прелетели над наводнените територии в Курганска област, чели са молебствия и са носели икона на Св. Богородица, демонстрира видеоклип, оповестен през вчерашния ден от локалните църковни управляващи.

" Това беше плануван полет на аероплан АН-2 за наблюдаване на наводненията, само че църковните чиновниците с чудотворна икона се причислиха към експертите по незабавна помощ ", съгласно същия източник.

Митрополитът на региона Даниил съобщи, че е получил молби от няколко поданици да води процесията против " опасността от наводнения ". Той съобщи, че с присъединяване в общата молитва, смирение и състрадание " доста ще понижим мащабите на бедствието ", отбелязва Агенция Франс Прес.

Засега съветският президент Владимир Путин не възнамерява да посети района, макар сериозността на бедствието, което докара до евакуацията на хиляди хора и митинги против локалните управляващи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР