Властите на Рим обмислят дали конфискувани от мафията сгради може

...
Властите на Рим обмислят дали конфискувани от мафията сгради може
Коментари Харесай

Рим обмисля да настани мигранти в конфискувани от мафията имоти

Властите на Рим обмислят дали иззети от мафията здания може да бъдат употребявани за настаняване на мигранти, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

До тази стъпка се стигна, откакто полицията бе разкритикувана за конфликтите, избухнали при опит да изтегля мигранти, нелегално настанили се в постройка в столицата. На 31 октомври управляващите ще показват резултатите от разбор на 200 000-те иззети от мафията жилището и ще кажат кои от тях стават за краткотрайно леговище на мигранти.

Според Вирджиния Раджи, кметицата на Рим, нелегално настанили се хора има в към 100 здания в столицата. Тя отбрани дейностите на полицията, употребила водни оръдия против претендентите за леговище предходната седмица.

Тогава мигранти, главно от Еритрея и Етиопия, се настаниха на централен площад, откакто преди този момент бяха изгонени от прилежаща постройка, в която се бяха самонастанили от 2013 година Организация на обединените нации разкритикува изгонването на мигрантите, поради обстоятелството, че на тези хора не са били предоставени различни места за заслон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР