Властите на предлагат по 100 долара на всеки, получил първата

Властите на предлагат по 100 долара на всеки, получил първата ...

По 100 долара за ваксиниран срещу COVID-19 в Ню Йорк

Властите на предлагат по 100 долара на всеки, получил първата доза коронавирусна ваксина, според профила на кметството в Twitter. "От петък вземете първата доза ваксина за COVID-19 в центъра на града и после вземете 100 долара. Всичко е просто", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Това не е първият ход да се насърчат жителите на Ню Йорк да се ваксинират - през пролетта властите пуснаха лотарийни билети за ваксинирани. Имаше и обществени инициативи: по-специално една неправителствена организация в замяна на предоставяне на сертификат за ваксинация организира разпространение на цигари с марихуана, чиято употреба не е незаконна в Ню Йорк.

20-минутна заря в Ню Йорк по повод ваксинирането на 70% от населението (ВИДЕО) 20-минутна заря в Ню Йорк по повод ваксинирането на 70% от населението (ВИДЕО)
Властите в Ню Йорк организираха фойерверки, продължили около 20 минути, в чест на ваксинацията срещу коронавирус на 70% от жителите на ...

Според Министерството на здравеопазването на града, 54,4% от жителите са напълно ваксинирани срещу коронавирус в Ню Йорк, други 4,8% са частично ваксинирани.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com