Властите на китайската столица ще дадат на местните жители ваучери

...
Властите на китайската столица ще дадат на местните жители ваучери
Коментари Харесай

Властите в Пекин ще раздават ваучери, за да стимулират потреблението

Властите на китайската столица ще дадат на локалните поданици ваучери на обща сума от 12,2 милиарда юана (около 1,71 милиарда долара), с цел да подтикват потреблението. Мерките са част от така наречен сезон на потреблението, който стартира през днешния ден в Пекин за да се усилят потребителските разноски, спаднали по време на епидемията от ковид, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Раздаването на ваучери стартира през днешния ден посредством китайската комерсиална платформа JD.com (Цзидун). Купоните може да се употребяват както в обичайните магазини, по този начин и в интернет за покупки в областта на туризма, образованието, културата, спорта, публичното хранене и други Раздаването на ваучерите ще стана на четири стадия - на 6, 13, 20 и 27 юни. Всеки ваучър е годен 14 дни.

" Сезонът на потреблението " бе открит през днешния ден на туристическата улица Ванфуцзин в центъра на китайската столица. Инициативата ще продължи до октомври. Според осведомителния портал " Пънпай " планувани са повече от 400 прояви - и офлайн, и онлайн.

Епидемията нанесе сериозен удар по потреблението. Според публични статистически данни размерът на продажбите на дребно на потребителски артикули в Китай през януари - април тази година е бил 10,67 трилиона юана (около 1,5 трилиона долара), което е 16,2 на 100 по-малко на годишна база. В Пекин спадът за първите четири месеца от годината е 20,4 на 100 спрямо предходната година - до 369,34 милиарда юана (около 51,93 милиарда долара). Наблюдава се обаче увеличение на продажбите на артикули през интернет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР