Властите на Казахстан прогнозират, че в близко бъдеще в западната

...
Властите на Казахстан прогнозират, че в близко бъдеще в западната
Коментари Харесай

Властите на Казахстан: Очаква се втора вълна от наводнения в западната част на страната

Властите на Казахстан предвиждат, че в близко бъдеще в западната част на страната може да настъпи втора вълна от наводнения, заяви пресслужбата на държавното управление след пътуването на премиера Олжас Бектенов в Атърауска област, съобщи ТАСС.

" В регионалния център Олжас Бектенов по време на инспекцията на укрепителните уреди на жилищните региони оцени готовността на град Атърау за плануваната втора вълна от наводнения. В западната част на страната обстановката остава комплицирана заради изпускането на вода от Ириклинското водохранилище на Руската федерация, както и заради огромното повишение равнището на огромните странични притоци на река Жаик “, се показва в известието.

Пресслужбата напомня, че след пика на наводненията в Западноказахстанска област наводненията се движат по речното корито към Атърауска област, вливайки се в Каспийско море. Така през миналото денонощие заради притока на вода от Западноказахстанска област в Атърау е записано повишаване на равнището с 6 см. В същото време общото повишаване на първите наводнения възлиза на 227 см.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР