Властите на германската федерална провинция Мекленбург-Предна Померания и Газпром преговарят

...
Властите на германската федерална провинция Мекленбург-Предна Померания и Газпром преговарят
Коментари Харесай

Германия обмисля производство на водород съвместно с „Газпром“

Властите на немската федерална провинция Мекленбург-Предна Померания и " Газпром " договарят за опцията за създаване на цех за произвеждане на водород от природен газ, доставян по " Северен поток " и " Северен поток-2 ", съобщи съветският търговски представител Андрей Соболев в изявление за РИА Новости.

" Водят се договаряния сред държавното управление на федералната провинция Мекленбург-Предна Померания и ПАО " Газпром " за опцията за създаване на фабрики за произвеждане на водород от природен газ, доставян по газопроводите " Северен поток " и " Северен поток-2 ", в региона на град Любмин ", сподели Соболев, запитан за съответни взаимни планове сред Русия и Германия в тази област.
Молдова ще изплати €60 млн. задължения на „ Газпром “, с цел да не остане без газ
Молдова съобщи във вторник, че ще изплати задълженията си към енергийния колос " Газпром ", откакто съветската компания заплаши да приключи д...

Русия възнамерява да подпише съглашения за съдействие в региона на водородната сила с Франция, Австралия и Южна Корея, съобщи по-рано съветският заместител министър-председател Александър Новак. По-рано Александър Ишков, началник на отдел " Енергоспестяване и екология " на " Газпром ", съобщи, че концернът е основал дъщерно сдружение " Газпром водород ", което работи в региона на водородната сила. Дружеството преглежда редица пилотни планове за допустимо съдействие с сътрудници, в това число построяването на цех за пиролиза на метан в изходната точка на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток-2 " в Германия.

Според Соболев измежду взаимните планове, които " към този момент се създават ", би трябвало да се спомене и подписаното съглашение по отношение на производството и доставките на водород сред „ Новатек “ и немската компания „ Uniper SE “, според което " страните имат намерение взаимно да развиват производството, превозването и доставките на водород, в това число в електроцентралите на „ Uniper “ в Русия и Западна Европа.

" Технабекспорт “ договаря с немски енергийни и транспортни компании за доставка на 300 000 тона годишно зелен амоняк, създаден от биомаса. Освен това немската енергийна компания VNG AG, дружно с съветските си сътрудници, организира научни проучвания за потреблението на газопреносната система и подземните газохранилища за превозване и предпазване на водород ", добави Соболев.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР