Властите на Беларус вече са изготвили пакет от ответни санкции

...
Властите на Беларус вече са изготвили пакет от ответни санкции
Коментари Харесай

Беларус подготви ответни мерки на санкциите на ЕС

Властите на Беларус към този момент са изготвили пакет от ответни наказания против Европейския съюз, също така Минск разчита, че Западът няма да вкарва нови ограничения във връзка с страната. Това сподели през днешния ден в изявление пред телевизия " Беларус-1 " беларуският министър председател Роман Головченко, представен от ТАСС.

" Все отново се надяваме горещите глави да се охладят и да преценяват в това число ползите на своя бизнес в Беларус. Ако проучваме всички изказвания на президента на страната през последното десетилетие на всички интернационалните конгреси, постоянно лайтмотивът е бил: желаеме мир и успокоение в района, поддържаме зона за добросъседство, желаеме да построяваме равноправни партньорски връзки. Правихме всичко за постигането на това. Ако обаче става дума за вреди за наши компании, имаме цялостното право да компенсираме тези вреди. Пакетът от ограничения в отговор на глобите е подготвен ", сподели беларуският министър председател.

По думите на Головченко вредите за беларуската стопанска система от глобите на Запада може да възлязат на 2,9 % от Брутният вътрешен продукт на страната. Премиерът сподели, че Беларус ще се опита по правосъден ред да потърси обезщетения за загубите, свързани със глобите след случая със самолета на " Райънеър ".

" Уверени сме в своята справедливост и сме подготвени да отстояваме ползите си по правосъден ред. Предполагам, че ще можем да реализираме обезщетения за всички нанесени ни вреди ", означи беларуският министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР