Властите на американския щат Калифорния заявиха, че ще забранят събирания

...
Властите на американския щат Калифорния заявиха, че ще забранят събирания
Коментари Харесай

Крути мерки: Тежък локдаун в Калифорния

Властите на американския щат Калифорния обявиха, че ще забранят събирания и действия, които не са от първостепенно значение, във всички региони, в които пандемията от COVID-19 заплашва да сковава работата на лечебните заведения, съобщи Франс прес.

Ограниченията ще влязат в действие в районите, в които интензивните отделения на лечебните заведения са запълнени на над 85 %. В някои райони до такова състояние може да се стигне до един или два дни, съобщи губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.

По силата на тези ограничавания ще бъдат неразрешени всички събирания и услуги, които не са от първостепенно значение. Засегнати ще бъдат салони за хубост и фризьорските салони. Баровете ще затворят, а заведенията за хранене ще работят само в режим на доставки по домовете. Училищата в Калифорния ще останат отворени, както и "инфраструктурите от сериозно значение ".

Калифорнийските управляващи към този момент оповестиха вечерен час, като ограничиха правото на жителите да излизат на открито от 22:00 ч. до 05:00 ч. в регионите, най-тежко наранени от COVID-19.

Броят на инфектираните с ковид в Калифорния е над 1,26 милиона, а смъртните случаите са 19 400. По данни на университета "Джонс Хопкинс " към 07.48 часа б.вр. регионът на Лос Анжелис е най-тежко засегнатият в Съединени американски щати с 414 185 доказани случаи на ковид и 7740 умряли с COVID-19.

Съединените щати записаха рекордните над 210 хиляди случая на заразяване с ковид за 24 часа, съобщи Франс прес, като се базира на данни на университета "Джонс Хопкинс ". Броят на смъртните случаи от ковид в Съединени американски щати през последното денонощие е 2900. Като цяло, към упоменатия нагоре час в страната инфектираните са 14 139 577, а умрелите с COVID-19 - 276 325.

Броят на приетите в болница пациенти с COVID-19 в Съединени американски щати продължава да пораства, като в сряда техният брой за първи път от началото на пандемията стана над 100 хиляди.

Здравните управляващи предизвестиха, че пътуванията във връзка Деня на благодарността предходната седмица могат да доведат до спомагателни случаи на заразяване. Съединени американски щати, които през последните седмици се сблъскват с увеличение на броя на инфектираните, към този момент на два пъти записва по двеста хиляди инфектираните дневно през миналия месец, само че до момента не бе записана стойност като днешната, отбелязва Франс прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР