Властите на американския град Луисвил, щата Кентъки, ще изплатят 12

...
Властите на американския град Луисвил, щата Кентъки, ще изплатят 12
Коментари Харесай

Безпрецедентна сума ще получи семейството на убита от полицаи афроамериканка

Властите на американския град Луисвил, щата Кентъки, ще изплатят 12 милиона $ на фамилията на афроамериканката Брион Тейлър, която умря през март вследствие на полицейски дейности, споделил е кметът Грег Фишър.

"Даденото съглашение включва погашение от 12 милиона $ на наследниците на Брион Тейлър ", декларирал е Фишър по време на конференция.

Семейният юрист Бен Кръмп е нарекъл тази сума невиждана.

"Доколкото разбирам, това е най-голямата сума, платена за непозволена гибел на чернокожа жена, убита от полицията в Америка ", подчертал е Кръмп по време на конференцията, излъчена от CBS.

Отбелязва се, че Грег Фишър също по този начин е обявил редица промени, които ще обиден работата на полицията. По-специално, в някои случаи обществени служащи ще могат да оказват помощ на чиновниците на реда при осъществяването на техните отговорности.

Освен това, като част от промяната, полицейските чиновници ще могат да бъдат тествани за опиати един път годишно, като изборът на участниците в теста ще бъде случаен. Също по този начин редица промени ще повлияят на процедурата за осъществяване на заповеди за обиск.

Тейлър, 26-годишна служителка на незабавната здравна помощ, умря през март тази година, откакто бе простреляна осем пъти от полицията при осъществяване на заповед за обиск. Полицаите са разкрили огън, откакто един от тях е бил прострелян от приятеля на момичето, който считал, че е осъществен щурм.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР