Властите казват, че мъж, който е излязъл на пистата на

...
Властите казват, че мъж, който е излязъл на пистата на
Коментари Харесай

Мъж в драмата със заложниците на летището в Хамбург използва кола под наем и няма разрешително за оръжие

Властите споделят, че мъж, който е излязъл на пистата на летището в Хамбург с 4-годишното си дете щерка и стартира 18-часово опълчване с полицията, което приключи с ареста му, използваше кола чартърен и нямаше позволение за оръжие

От Асошиейтед прес, 6 ноември 2023 година, 7:26 ч.

БЕРЛИН -- Мъж, който се качи на пистата на летище Хамбург с 4-годишната си щерка, започвайки 18-часов конфликт с полицията, който приключи с ареста му, използваше кола чартърен и нямаше позволение за оръжие, оповестиха управляващите в понеделник.

Операциите на летището се възстановиха в понеделник след продължителното затваряне, породено от обстановката със заложници, и операторът на летището алармира, че ще ускори сигурността.

35-годишният турски жител в събота вечерта е проникнал през врата на летището, стрелял е във въздуха и е изхвърлил две запалителни устройства от колата, съгласно очевидци, преди да паркира транспортното средство под аероплан тъкмо пред постройката на терминала.

Съобщава се, че той е лишил щерка си от майка й в Щаде, на към 52 километра (32 мили) от Хамбург, в продължаваща борба за настойничество и към този момент е разследван за хипотетично похищение на щерка му и отвеждането й в Турция без позволение предходната година.

Говорителят на полицията в Щаде Райнер Бомбах сподели, че транспортното средство, употребявано на летището, е кола чартърен, Това заяви немската осведомителна организация dpa. Той сподели, че не е известно дали е работил за компания за коли чартърен, само че това е малко евентуално. представител на прокурорите в Хамбург. Тя сподели, че ще изискат задържането му по съмнение за взимане на заложници, премахване на малолетно лице и закононарушения по законите за оръжията.

Операторът на летището сподели, че той „ ще приложи спомагателни строителни ограничения за подсилване на вероятни входни точки към зоната за сигурност “, заяви ДПА. Не се дават детайлности.

„ Германските летища са кардинално доста безвредни “, сподели представителят на канцлера Олаф Шолц, Щефен Хебестрайт, пред кореспонденти в Берлин. Но „ това, което видяхме в този момент в Хамбург, демонстрира, че още веднъж и още веднъж има пропуски в концепцията и че някой с висока незаконна сила, който явно е и доста обезверен, може да успее да употребява тези пропуски. “

„ Също по този начин е ясно, че никоя идея не е толкоз добра, че да не може да бъде направена още по-добра “, сподели той.

 ABC News

Важни истории

< img alt= " " class= " hsDd " data-testid= " prism-image " draggable= " false " src= " https://s.abcnews.com/images/US/interview-abc-ml-231103_1699011542257_hpMain_1x1_144.jpg " />

„ Бебето Холи “ приказва за първи път, откакто беше в неопределеност повече от 40 години

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР