Властите издирват и правят всичко възможно да върнат в България

...
Властите издирват и правят всичко възможно да върнат в България
Коментари Харесай

Един от замесените в смъртта на 18-те мигранти избягал в Гърция

Властите търсят и вършат всичко допустимо да върнат в България мъж, забъркан в гибелта на 18 мигранти през вчерашния ден, който е съумял да се укрие в Гърция. Това заяви, представен от Българска телеграфна агенция, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По-рано денем беше обявено, че за един от упрекнатите е издадена европейска заповед за арест.

 Загиналите през вчерашния ден мигранти са умирали постепенно и трудно, е заключението на патолозите (допълнена) Загиналите през вчерашния ден мигранти са умирали постепенно и трудно, е заключението на патолозите (допълнена)

Въпреки че по време на брифинга проверяващите твърдяха, че никой от пътувалите в камиона мъже не е имал документи и възрастта и самоличността им са незнайни, в публично прессъобщение на прокуратурата по-късно денем се оповестява, че всички починали са жители на Ислямско емирство Афганистан.

Заради сложността на следствието то е предоставено на Национална следствена работа (НСлС) под управлението и надзора на Софийската градска прокуратура.
 В камион край София са открити мъртви 18 бежанци (обновена) В камион край София са открити мъртви 18 бежанци (обновена)
Ето и справката на прокуратурата за повдигнатите обвинявания на шестимата, оповестени единствено посредством буквите си. За всичмки тях прокуратурата ще изиска от съда да останат в ареста:

А. А. е притеглен към наказателна отговорност за това, че:

В. Х., П. Я. и Т. Т . са привлечени към наказателна отговорност за това, че от неустановена дата през месец януари 2022 година до 17.02.2023 година на цялата територия на Република България, са взели участие в проведена незаконна група - структурирано трайно съдружие на повече от три лица, формирано за да се правят в съгласие в страната закононарушения по член 280 от Наказателен кодекс и по член 281 от Наказателен кодекс, за които е планувано наказване отнемане от независимост повече от три години, като групата е основана с користна цел (получаване на приходи от незаконна дейност) на територията на гр. София и страната - закононарушение по член 321, алинея 3, т. 2, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

В. К. е притеглен към наказателна отговорност за това, че:
Х. Д. е притеглен към наказателна отговорност за това, че:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР