Власите в Косово съобщиха, че са арестували руска журналистка на

...
Власите в Косово съобщиха, че са арестували руска журналистка на
Коментари Харесай

Косово задържа руски журналист на границата

Власите в Косово оповестиха, че са арестували съветска журналистка на границата по съмнение в шпионаж, осведоми организация Ройтерс. Вътрешният министър на страната Джелал Свекла уточни журналистката като Дария Асламова, добавяйки, че органите за сигурност проучават нейните планове.

" Много страни са потвърдили, че тя е взела участие в шпионаж за съветското военно разузнаване и че се е представяла за публицист ", сподели Светла в изказване за пресата.

Журналистката не беше открита за коментар и не стана ясно дали е наела юрист. Свекла разгласява на страницата си във Facebook няколко фотоси на журналистката с съветския външен министър Сергей Лавров и сирийския президент Башар ал-Асад. Русия е главният съдружник на Сърбия и също като Белград е срещу независимостта на Косово.

Опитът й да влезе в нашата страна, съвпадащ с събитията в северната част на страна, ясно потвърждава, че Русия се е включила към пропагандата на Сърбия за дестабилизиране на нашата страна ",

доближиха своя връх предходната седмица, откакто Косово съобщи, че ще задължи сърбите, живеещи в северната част на страната и употребяващи сръбски регистрационни номера на коли, да аплайват за номера, издадени от институциите в Прищина. Задължението в този момент е отсрочено. Етническите сърби съставляват към 5 % от популацията на Косово, което е 90 % етнически албанци.

Косово се причисли към осъжданията на Европейския съюз и Съединените щати против нашествието на Русия в Украйна и към този момент вкара наказания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР