Влаковете в тунела под Ламанша се движат със закъснения от

...
Влаковете в тунела под Ламанша се движат със закъснения от
Коментари Харесай

Влаковете под Ламанша закъсняват заради жегите, обхванали Великобритания

Влаковете в тунела под Ламанша се движат със закъснения от към час и половина заради проблеми с климатиците, провокирани от горещата вълна, съобщи Франс прес. Налага се пасажерите да се въоръжат с самообладание.

"Днес е доста претрупан ден, денят на всеобщото тръгване на отмора. В интервал на гореща вълна сме, а към това се прибавя казусът с климатизацията на нашите влакове; някои вагони не могат да поемат топлината, предавана от колите, чиито каросерии и мотори се нагорещяват при потреблението на климатици ", изясни представителят на компанията оператор "Евротунел ".

Обединеното кралство записва в четвъртък най-високите температури за годината. В тунела под Ламанша "закъсненията стигнаха до 4-5 часа, през днешния ден са към час и трийсет минути, единствено в посока от Англия. Това се изяснява с обстоятелството, че през днешния ден се движат всички влакови композиции ", добави представителят. "Евротунел " взе "безпрецедентно " решение да анулира двупосочните билети в границите на един ден, с цел да се понижи потокът от пасажери.

Днес "Евротунел " посъветва пасажерите да си носят бутилки с вода. На децата се раздаваха вода и сладолед.

В дългия 50 км. тунел под Ламанша (38 км. са под вода) се движат четири типа влакове: Евростар (Брюксел-Лондон и Париж-Лондон), товарни влакове, влакове, които транспортират туристически транспортни средства (автомобили, мотоциклети, кемпери) и влакове, които транспортират товарни коли.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР