Влаковете в Пловдив се очаква да минават със 130 км/ч,

...
Влаковете в Пловдив се очаква да минават със 130 км/ч,
Коментари Харесай

Скоростта на влаковете в Пловдив ще е 130 км/ч!


Влаковете в Пловдив се чака да минават със 130 км/ч, което е с 90 км/ч повече от сегашната им скорост. С реализирането на жп възел Пловдив предстоящата междинна скорост сред София- Пловдив- Бургас да е 145 км/ч. От НКЖИ обясниха, че се чака сред централните гари в двата най-големи града да се стига за не повече от 60 мин, написа Трафикнюз.
Тъй като скоростта на влаковете през града се подвига тройно, цялото жп трасе ще бъде недостъпно за пешеходци, като ще се повдигнат стени и шумоизолиращи загради.
За пешеходците в новото трасе ще има няколко благоприятни условия за секване посредством пасарелки. Първата ще бъде на Сточна гара, на продължението на ул. „ Авксентий Велешки”. Другата ще замести така наречен Въздушен мост, който ще бъде отстранен. Пасарелката ще бъде изместена на запад – мястото където се жп линиите се разделят към Филипово, до бар „ Трабанта”.
Другите две пасарелки по плана към този момент са построени – тази на „ Модър- Царевец” и в квартал „ Прослав”. Запазва се напълно и подлезът на Централна гара.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР