Влаковете ще могат да се движат със скорост 160 км/ч

...
Влаковете ще могат да се движат със скорост 160 км/ч
Коментари Харесай

След 4 г. влаковете могат да са със скорост 160 км/ч между Оризово-Михайлово

Влаковете ще могат да се движат със скорост 160 км/ч в обновената права Оризово-Михайлово . Това ще стане след 49 месеца, стана ясно от известие на БДЖ. Договорът за модернизиране на правата бе подписан през днешния ден от ръководителя на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски .

С осъществяването на дейностите по плана ще бъде удвоена цялата права с дължина 37 км. В по-голямата си част двупътният жп сектор сред Оризово и Михайлово ще бъде построен по ново трасе и ще разрешава скорост за придвижване на влаковете от 160 км/ч.

В рамките на плана ще бъдат построени нов стоманен път, контактна мрежа и тунел с дължина 835 метра .

Също по този начин ще бъдат отстранени всички железопътни прелези като на тяхно място ще се изградят 5 пътни надлеза и 3 пътни подлеза . Целта е да се отстрани пресичането на едно равнище и ще се увеличи сигурността .

Предвижда се и възобновяване на коловозите и стрелките в гарите Оризово, Чирпан и Михайлово, както и рационализация на системите за сигнализация и телекомуникации . Ще бъде обезпечен достъп за лица с понижена пъргавина до обновените приемни сгради и пероните на гарите и спирките.

Дейностите по контракта би трябвало да приключат до 49 месеца.Те включват планиране и строителство, а неговата стойност е 217 982 167,08 лв. без Данък добавена стойност . Изпълнител на плана е ДЗЗД " Евро жп инфраструктура ", включващо компаниите " Инфраструктурно строителство " АД и " Марко Обра аудитория " АД.

Обект " Модернизация на железопътен сектор Оризово-Михайлово " е част от план " Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2 " и се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд, посредством Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР