Влаковете са на 35-40 години и са технически изправни. Пътниците

...
Влаковете са на 35-40 години и са технически изправни. Пътниците
Коментари Харесай

БДЖ ни успокоява: Влаковете са стари, но изправни

Влаковете са на 35-40 години и са механически изправни . Пътниците могат да бъдат спокойни , тъй като в случай че влакът не е механически изправен, той няма бъде позволен да транспортира пасажери.

Това увери пред bTV началникът на " Пътнически транспорти " - Пловдив Ангел Даскалов във връзка изгорелия до основи трен София-Бургас на гара Коньово нощес.

Даскалов добави, че способените органи ще създадат още един обзор на влака денем, с цел да се откри повода за изгорялата мотриса.

" Движението е възобновено още от 4:30 часа тази заран и всички бързи влакове са пристигнали в точния момент ", уточни Даскалов на въпрос възобновено ли е придвижването на другите идващи влакове.

 Горя бързия трен на гара Коньово Обновена
Горя бързия трен на гара Коньово

Пътниците са евакуирани

Комисар Владимир Демирев, шеф на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", съобщи, че най-важното, което се е направило, е, че са евакуирани хората и няма починали.

" Не може да кажем каква е повода за изгорелия до основи трен , защото по случая работи профилирано звено на Министерството на превоза ", сподели още той на въпрос какво е довело до пожара във влака.

Той разясни, че незабавно след подадения сигнал от страна на машиниста са пристигнали чиновниците на пожарната, които са се заели с гасенето на пожара.

Демирев изрази страдание, че с наличните пожарогасители няма по какъв начин да бъде изгасен напълно пожарът.

 Пътниците от горелия трен се прибраха в Бургас
Пътниците от горелия трен се прибраха в Бургас

Няма потърпевши хора от влака София-Бургас

" Всички излязохме за към 3-4 минути от горящия трен. Мисля, че това е повода, заради която няма потърпевши, тъй като не бяхме доста хора в самия трен и пламъкът в начало не беше толкоз доста ", описа една от дамите пътуващи във влака - Милена.

Даниел Тичков, различен пасажер във влака, разяснява, че за малко е имало известна суматоха , само че в последна сметка всички са съумели да слязат в точния момент. Той добави, че младо момче се пробвало да гаси пожара с ръчен пожарогасител и вследствие на това е леко обгазено .

Пътниците разясняват и разнообразни версии за зародилия пожар във влака. Някои от тях са усетили миризма " на кабел ", и по този мотив обявиха, че не са малко случаите на пожари в старите влакове на БДЖ, породени от късо съединяване.

Други показват, че пламъците са били основно към тоалетната на единия от вагоните и някой може да е пушил цигари там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР