Влаковете, които са тръгнали от началната си гара преди преместването

...
Влаковете, които са тръгнали от началната си гара преди преместването
Коментари Харесай

Смяната на времето ще засегне варненски влакове, вижте как!


Влаковете, които са тръгнали от началната си гара преди преместването на стрелките, а би трябвало да дойдат по-късно, ще имат престой един час, сподели Ивайло Георгиев: " Като образец мога да дам влака, който се движи от София през Карлово за Варна. Той потегля в 23 часа от София, идва в 6 часа сутринта във Варна. При промяната на часовото време влакът се намира към гара Сливен. Разписанието на влака е да дойде в 3.11 ч. и да замине в 3.12 ч. Но като дойде в гара Сливен, стрелките към този момент са завъртени един час обратно и той би трябвало да си изчака времето за потегляне по разписание, тъй като на идващите гари по маршрута пасажерите го чакат, според оповестеното разписание ".

Засегнати от промяната на часовото време са 10 бързи влака, посочи Георгиев: " Това са нощните влакове по направленията София - Пловдив, Стара Загора - Бургас, София - Карлово - Варна, София - Горна Оряховица - Шумен - Варна, София - Горна Оряховица - Русе - Силистра и интернационалните влакове от София за Истанбул, когато се движат през нощните часове ".

Един час ще би трябвало да престоят и три пътнически влака по маршрутите Септември -Добринище, Карнобат - Варна и Мездра - София. Освен промяната на времето, на придвижването на влаковете се отразяват и ремонтите по стоманените пътища: " В момента по-продължителни ремонтни действия се правят сред гарите Реброво и Своге, по направлението София - Плевен - Варна, по линията от София за Бургас през Карлово, в сектора сред Сливен и Карнобат и сред гарите по направлението от Стара Загора до направление Велико Търново и Горна Оряховица, където също има ремонтни действия, и в сектора сред Карнобат и Варна ".

Ивайло Георгиев добави, че в секторите, където огромни поправки стопират придвижването на влаковете, пасажерите се прекачват на рейс, а по-късно не престават пътуването с трен.

Новото разписание на БДЖ ще влезе в действие на 9 декември и ще важи до 14 декември 2019 година, сподели още ръководителят " Организация на транспортите “ и уточни, че не се чакат обилни промени. На придвижването на влаковете ще се отразят ремонтите сред София и гара Искър и София и Своге.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР