Влакове от този тип се поръчват за пръв път у

...
Влакове от този тип се поръчват за пръв път у
Коментари Харесай

Новите влакове на БДЖ на два етажа

Влакове от този вид се поръчват за пръв път у нас, а особеното при тях е, че имат локомотив от двете страни, само че единствено един ватман, който ръководи другата машина отдалечено

Новите влакове за българските железници за пръв път ще бъдат способни на скорост до 200 км/ч, а някои от тях ще имат локомотиви с отдалечено. Това излиза наяве от оповестената от транспортното министерство поръчка с индикативна стойност към 2,7 милиарда лева, финансирани по Плана за възобновяване и резистентност.

Сред поръчаните влакове има седем двуетажни мотриси, които ще возят пасажери в крайградските региони. Поръчани са и 35 едноетажни мотриси за влакове на по-кратки дистанции. 20 пък са поръчаните пуш-пул влакове за дългите дестинации като София – Варна и София – Бургас. Те ще могат да се движат с до 200 км/ч, когато жп инфраструктурата у нас го разреши.

Влакове от този вид се поръчват за пръв път у нас, а особеното при тях е, че имат локомотив от двете страни, само че единствено един ватман, който ръководи другата машина отдалечено. Обръщането на посоката на влака би трябвало да става за не по-малко от 4 минути съгласно условията на купувача.

Поръчани са и 18 акумулаторни локомотива за маневрена активност. Сред условията на страната са новите влакове да са снабдени със специфични места за колела, както и за детски колички. За влаковете на дълги дестинации е планувано място за кетъринг-бюфет. Влаковете би трябвало да имат челни LED екрани, на които да се изписва къса информация за влака. Странични LED екрани пък ще дават повече информация за пасажерите. Всички влакове ще би трябвало да са снабдени с най-модерната спецификация на европейската бордова система за ръководство на влакове.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР