Влакове на Alstom Coradia Lint 41 на TFC вече са

...
Влакове на Alstom Coradia Lint 41 на TFC вече са
Коментари Харесай

Нови бързи влакове ще се движат от Русе до летището в Букурещ със 160 км/ч

Влакове на Alstom Coradia Lint 41 на TFC към този момент са в комерсиална употреба и направиха първото придвижване по маршрута Bucharest Nord - Brașov, гласи обява в групата " Българи в Румъния ", видя Money.bg.

Още до края на годината новите влакове би трябвало да се движат по жп трасето София-Букурещ, Гюргево със спирка летището в румънската столица, оповестява " Дунав мост ".

По маршрута Русе - Гюргево - Букурещ Север - Летище Отопени влакът ще се движи от декември 2023 година със завършването на работите по модернизацията на линията Гюргево - Комана - Букурещ Север.
 Снимка 441894
Източник:

Влакът

Alstom Coradia Lint 41 е локомотив, формиран от два вагона в дизелова или атомна версия (като първият водороден трен на френския производител, водородната версия скоро ще бъде забелязана и в Румъния).
 След неуспеха със Siemens: Alstom купува жп бизнеса на Bombardier против $7 милиарда
След неуспеха със Siemens: Alstom купува жп бизнеса на Bombardier против $7 милиарда

Сделката ще помогне на френската компания да се изправи против китайския държавен колос CRRC, най-големият снабдител на релси в света

Влакът разполага със 130 седящи места, от които 16 са в първа класа. Като съоръжение разполага с климатична апаратура, контакти - по един за две места, масички сред седалките и система за информация на пасажерите.

Максималната скорост, която влаковете ще могат да развиват е 160 км/ч.

Очаква се новата линия да бъде оперирана от записаната в Клуж жп компания " Трансферовиар Калатори ", която към днешна дата прави пътнически транспорти по 18 линии в северната ни съседка.

Букурещ - Гюргево е първата влакова линия в Румъния. Тя е открита през 1869 година. През 2005 година е затворена след сриването на моста " Арджеш " в Градище.

От тогава до през днешния ден влакове сред дунавския град и столицата се движат по заобиколен маршрут, който удължава с 60 км разстояние с повече от час и половина време. Най-сетне това скоро ще се промени, а с него евентуално и железопътното развиване на част от България.

А след модернизирането на жп линията сред Русе и София, което също следва, от столицата до Букурещ ще стигаме за най-много 3 часа.
 До 200 км/ч: БДЖ ще закупи нови влакове за близо 3 милиарда лв.
До 200 км/ч: БДЖ ще закупи нови влакове за близо 3 милиарда лв.

По публични поръчки, оповестени от Министерството на транспорта
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР