Влакът, пътуващ по линията Перемишл-Киев, в който пътува бившият грузински

...
Влакът, пътуващ по линията Перемишл-Киев, в който пътува бившият грузински
Коментари Харесай

Киев не допусна Михаил Саакашвили на украинска територия

Влакът, пътуващ по линията Перемишл-Киев, в който пътува някогашният грузински президент и ексгубернатор на украинската област Одеса Михаил Саакашвили е спрян на полско-украинската граница, а пасажерите са помолени да изоставен вагоните, съобщи ТАСС.
„ Влакът няма да продължи по-нататък, всички искащи да чакат рейсовете, които ще ги извозят до Украйна “, се споделя в съобщение, озвучено на гарата и във вагоните на влака. По-рано, украинска ЖП компания задържа на гарата съвсем два часа влака, в който е Михаил Саакашвили, преди той да тръгне. По високоговорителите във вагона е било оповестено, че повода за обстановката е станало наличието във влака на човек, който няма нужните документи “. Заедно със Саакашвили във влака са пътували няколко десетки пасажери, в това число много публицисти.
Самият Саакашвили даваше изявленията за разнообразни малките екрани, употребявайки няколко разнообразни езика. Заедно с него, във влака се намират няколко депутата от украинския парламент, в това число Юлия Тимошенко. Във влака се е появил и някогашния шеф на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) – Валентин Наливайченко.
Бившият грузински президент влезе в борба с украинския държавен глава Петро Порошенко и след това беше лишен от украинския си паспорт и застрашен с екстрадиция в родината си откакто грузинската основна прокуратура насочи такова искане към Киев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР