Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 г.

...
Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 г.
Коментари Харесай

Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 г.

Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 година Планира се железопътната линия от Скопие до българската граница да бъде издигнато до 2025 година

За цялостното свързване на стоманените пътища на двете прилежащи страни ще са нужни още две години, когато се чака да бъде построена линията от София до българо-македонската граница, заяви "Дневник " с позоваване на македонската телевизия "Алсат М ".

Министерството на финансите в Скопие подписа през днешния ден контракта за грант от 68.6 млн. евро, провиснал посредством Инвестиционната стратегия за Западните Балкани. Тя беше контрактувана през предишното лято на срещата на високо ниво в Триест. С тези средства се финансира втората фаза от построяването на жп линията от Беляковце до Крива паланка, която е част от кулоар номер 8. Отсечката е дълга 34 км и коства общо 145 милиона евро. За нея беше разгласен търг и се чака построяването да стартира следващата година.

"През тези няколко години, защото това е стратегически план за кулоар номер 8, ние от наша страна ще бъдем оптимално отдадени, уповавам се да няма проблем и от страна на България ", разяснява министърът на превоза и известията Горан Сугарески.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР