Влакът Connecting Europe Express (Експрес Свързана Европа“), който ще свърже

...
Влакът Connecting Europe Express (Експрес Свързана Европа“), който ще свърже
Коментари Харесай

Експрес „Свързана Европа“ потегля на континентална обиколка

Влакът Connecting Europe Express (Експрес „ Свързана Европа “), който ще свърже алегорично цяла Европа, започва своето пътешестване. Началната точка, от която потегля е Лисабон, Португалия, като страна председателстваща Съвета на Европейския съюз. Той ще премине през столиците на страните-членки на Европейски Съюз в пeриода до 7-ми октомври, когато ще приключи пътуването си в Париж. БДЖ е част от самодейността, която е едно от най-емблематичните събития в Европейската година на железниците за разпространение на железопътния превоз като най-екологичен, безвреден и енергийно-ефективен.

Connecting Europe Express ще спре в над 100 обитаеми места по време на 5-седмичното си пътешестване. По маршрута на влака са планувани разнообразни събития за неговото посрещане на гарите в цяла Европа, на всяка от които ще бъде проведена разяснителна акция и полемика за изгодите от железопътния превоз и какво би трябвало да бъде направено, с цел да се трансформира в желан за пасажерите и бизнеса. Дискусиите ще бъдат предавани в действително време на уеб страницата на.

В България експресът ще дойде от граничния пункт " Кулата " - " Промахон " на Централна гара София късно вечерта на 15-и септември и ще отпътува на другия ден следобяд през Искърското дефиле и по маршрута Мездра-Горна Оряховица до Русе, откъдето на 17-и септември ще продължи пътуването си към Румъния.

Осъществяването на самодейността Connecting Europe Express е резултат от положителното съдействие сред всички железопътни и инфраструктурни оператори в Европейски Съюз в обединяването им за единение към концепцията за разпространение преимуществата на железниците като прелъстителен и резистентен метод за напредване.

Темата за намаляването на нездравословните излъчвания от превоза е все по-актуална и дискутирана на европейско равнище. През 2019 година Европейска комисия показа концепцията за използване на така наречен " Зелена договорка ", която постанова съществени ограничения за дейно потребление на ресурсите и понижаване на замърсяването. Амбициозният проект е до 2050 година Европа да бъде екологично неутрална от въздействието на въглеродни излъчвания. Екологичният капацитет на железопътния превоз е повода той да има такова централно място в политиката на Европейски Съюз за трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T). Емисиите от въглероден диоксид, генерирани от него, са неведнъж по-ниски спрямо тези при другите типове превоз. Тези преимущества извеждат на напред във времето в транспортната политика предпочитаното развиване на железопътния бранш.

България, като страна членка на Европейски Съюз, споделя европейската упоритост и вероятност за стимулиране на устойчивите типове превоз и намаляването на отделяните в атмосферата нездравословни излъчвания.

Разписанието на влака можете да намерите и в.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР