Влак уби мигрант, който спрял на релсите по линията Александруполис-Орменион,

...
Влак уби мигрант, който спрял на релсите по линията Александруполис-Орменион,
Коментари Харесай

Влак уби мигрант в Гърция. Засилва ли се вълната от Турция?

Влак умъртви мигрант, който спрял на релсите по линията Александруполис-Орменион, оповестиха локални медии, представени от БГНЕС.
Той пътувал със собствен другар, който на време съумял да избегне движещия се трен.
Според медиите, евентуално става дума за мигранти от Ирак,които влизат в Гърция от Турция през северната област Еврос. Те се движат по железопътните линии в пътя си към вътрешността на страната.
Машинистът бил разпитан за случая от гръцките управляващи и по-късно освободен.
Инцидентът за следващ път слага въпроса - усилва ли се потокът на незаконни мигранти от Турция през Гърция към Стара Европа.
Според бреговата защита напорът на новопристигнали мигранти от Турция още веднъж се е засилил. Нелегалните влизания в Гърция са се нараснали през последните месеци, сочи статистика оповестена от BTV.
В същото време през октомври предходната година гръцкото държавно управление стартира да трансферира хиляди мигранти от островите на континента. Причината беше, че те са пренаселени и там постоянно имаше протести и боеве.
В началото на август Гърция разгласи, че броят на мигрантите в лагерите в страната още веднъж надминава 20 000 души. За съпоставяне, статистиката за април сочеше 14 000 души.
Така съгласно данните на гръцкото министерство за пръв път от есента на 2018 година броят на мигрантите в лагерите на гръцките острови се усилва толкоз доста.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР