Влагата и затоплянето на времето създават добри условия за размножаването

...
Влагата и затоплянето на времето създават добри условия за размножаването
Коментари Харесай

Отглеждайте ТЕЗИ растения у дома – ще ви предпазват от насекоми!

Влагата и стоплянето на времето основават положителни условия за размножаването на комари. В търсене на изсъхнало място по време на мощните превалявания досадните инсекти постоянно се скриват в домовете ни, където могат да намерят храна и условия, с цел да оцелеят. Борбата с тях е извънредно неприятна, само че има и някои трикове до които можем да прибегнем без доста труд и старания.

Комарите не понасят мощната миризма на избрани растения, които могат да се отглеждат и в домашни условия.

Лавандула

Уханието на лавандула е измежду мощно неприятните за комарите. Интересното е, че за хората тя работи успокояващо и подкрепя спокойния сън. Може да се употребява под формата на ароматно масло или като украса в саксия, която ще краси освен дома, само че и ще го пази от нежелани инсекти. Освен това нейният мирис пази облеклата от молци.

Невен

Невенът също е растение, което се отглежда относително елементарно. Силният му мирис с лекост прогонва комарите и пази домашните растенията от листни въшки, трипс, бяла муха, мексикански бръмбар, гъсеници други Невенът е растение със мощни лечебни свойства, което е хубаво постоянно да имаме на разположение.

Здравец

Здравецът участва в съвсем всеки дом. Той е скромно и понася елементарно всевъзможни условия. Освен това пази дома със мощната си миризма. Неговият мирис гони мухи, комари и други инсекти.

Розмарин

Розмаринът е фалшификация, която постоянно свързваме с разнообразни предписания за готвене. Хубавото е, че и той може да се отглежда в домашни условия. Растенията освен красят дома, само че обезпечават и пресни ресурси от мечтаната фалшификация. Под формата на масло за ароматерапия или ободряване на въздуха посредством аромалапма, розмаринът може да бъде доста ефикасен. Ароматът му прогонва комари, молци и други инсекти. Паралелно с това спомага за укрепването на нервната система, тушира напрежението, работи тонизиращо, успокоява emoziите и подкрепя мисловния развой, като избистря мозъка. Розмаринът има и доста разнообразни лечебни свойства. Той е добър асистент в битката с главоболието, ставните проблеми, косопада и други

Мента

Ментата е красиво и нежно растения към което постоянно посягаме през летните месеци. Тя е съставна част на разнообразни освежаващи питиета и коктейли, красиво декорира десерти и им придава прелестен мирис. Именно той е нетърпим за комарите и други инсекти. Ментовото масло оказва помощ за усмиряване на стомашни неразположения, главоболие и други нераположения. Интересното е, че кърлежите имат мощна нетърпимост към него. Ако откриете, че някъде по тялото ви има кърлеж, умерено можете да капнете капка ментово масло върху него. Поразен от аромата му, той самичък ще излезе и елементарно ще може да го отстраните.

Босилек и джоджен

В домашни условия може да се аранжира прелестна комбинация от саксии със свежи подправки. Някои от тях като горепосочените, а също джодженът и босилекът могат да прогонят комарите от вкъщи. Свежите растения имат мощен мирис, който освежава и пречиства въздуха в пространствата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР