Владислав Панев отсече: Не мисля, че бившият главен секретар на

...
Владислав Панев отсече: Не мисля, че бившият главен секретар на
Коментари Харесай

Владислав Панев отсече: „Не мисля, че бившият главен секретар на МВР има бъдеще в политиката или на същия пост след изборите“

Владислав Панев отсече: Не мисля, че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи има бъдеще в политиката или на същия пост след изборите “. Това разгласи зам.-председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – „ Демократична България “.

„ Всички български жители сме отвратени от тази история. Не мисля, че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев има бъдеще в политиката. Както и не считам, че би бил подобаващ за основен секретар на Министерство на вътрешните работи след избори ”, разгласи Панев.

Според него най-важното в обстановката е да се разбере дали Марин и Стефан Димитрови са помагали в борбата с контрабандата или назад.

„ Никой не си мисли, че допреди месеци митниците са работили съвършено и в този момент контрабандата е почнала да процъфтява ”, сподели Панев.

Веднага след сформирането на 50-ото Народно заседание би трябвало да се сложи на масата конструирането на измененията в службите, изясни Панев. Много мъчно ще бъде партньорството с досегашните сътрудници от ГЕРБ-СДС след идните предварителни парламентарни избори, допусна той.

„ Те се мъчат да възвърнат статуквото в службите, в регулаторите, в правосъдната власт също, времето не стигна за промени във Висш съдебен съвет ”.

SafeNews.bg напомня, че преди повече от седмица основният секретар на Министерство на вътрешните работи хвърли оставка, като зад действието си посочи персонални аргументи. След като обаче Димитър Главчев обоснова избора си на Калин Стоянов още веднъж за началник на Министерство на вътрешните работи, точно поради напускането на Коцев, от ПП-ДБ скочиха в негова отбрана.

Лично министър председателят Николай Денков направи изказване дружно с хвърлилия оставка. Коцев отдръпна молбата си и разгласи, че му бил оказван напън да я хвърли. От ПП-ДБ се възползваха от това в допълнение, като споделиха, че щом Коцев ще си остане на поста, то тогава главата на Калин Стоянов може да бъде взета.

Точно по същото време стана ясно, че някогашният към този момент основен секретар на силовото ведомство е в непосредствен контакт с двама контрабандисти. Това са Стефан и Марин Димитрови, с които той си прекарвал свободното време и чествал рождени дни. Все неща, които са в изострен спор на ползи със заеманата служба.

Сюжетът приключи с отстраняването му от президента Румен Радев.

Марин и Стефан Димитрови нашумяха преди близо две седмици поради гръмката акция на ченгетата в Агенция  „ Митници “. След нея бяха задържани те и шефката й – Петя Банкова. Издирва се и четвърти човек – Николай Николов – Паскал, за който плъзнаха към момента непотвърдени клюки, че е хванат.

Източник: Нова телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР