Владислав Панев е финансист и общински съветник в София. Съпредседател

...
Владислав Панев е финансист и общински съветник в София. Съпредседател
Коментари Харесай

Адекватна мярка е за 3 месеца да се "спре часовникът" по всички кредити

Владислав Панев е финансист и общински консултант в София. Съпредседател е на Зелено придвижване. Коментарът му е от профила му във " Facebook " и е във връзка нужните ограничения за подкрепяне на стопанската система поради изключителното състояние.

" Спиране на часовника " за всички банкови заеми за 3 месеца е съответна мярка, за която могат да помислят в Българска народна банка тия дни. Гледам, че обмислят разновидности. Защо този е подобаващ:

✔️ Фирми и жители получават сериозен бонус в най-критичните месеци.

✔️ Банките ще са щастливи, тъй като няма да има потребност да прекатегоризират в неприятен нито един заем. А и ще капитализират лихви.

Иначе загубите им биха били трагични.

✔️ Всички периоди по заеми автоматизирано се удължават с 3 месеца. Ако ипотеката ти изтича на 1 април 2027 година, в този момент ще изтича на 1 юли същата година.

✔️ Чл. 6 от закона за изключителното състояние гласи: До анулацията на изключителното състояние не се ползват последствията от веселба за заплащане на отговорности на частноправни субекти, в това число лихви и неустойки за веселба, както и непаричните последствия като предварителна дължимост, повреждане на контракт и изземване на движимости.
На процедура той планува тъкмо това, въпреки и да е да дървено написан и да може да се пояснява всячески.

Нужно е член 6 да бъде прецизиран с присъединяване на специалисти от Българска народна банка, КФН, Народното събрание,

министерството на финансите, адвокати и финансисти.

Това ще бъде действително облекчение, защото е много комплицирано да разделяме бизнеса в този момент на потърпевш и непокътнат. Добре е да се плануват и тласъци за тези, които въпреки всичко си заплащат постоянно вноските. Примерно отпадане на банкови такси за идната година.

Може да важи и за лизинг и други отговорности към предприятия от финансовия бранш по сушата скица със спрелия часовник.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1046)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР