Владислав Николов – депутатът от ГЕРБ, който напусна в сряда

...
Владислав Николов – депутатът от ГЕРБ, който напусна в сряда
Коментари Харесай

Цветан Цветанов привлече още един депутат от ГЕРБ

Владислав Николов – депутатът от ГЕРБ, който напусна в сряда парламентарната група на ръководещата партия, е лидер на плевенската листа на „ Републиканци за България ” – групировката на някогашния зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Това се вижда от известие на „ републиканците”, публикувано същия ден, в което изреждат водещите си претенденти за парламентарните избори на 4 април.

Последният народен представител, който изостави групата на ГЕРБ, а след това излезе и от Народното събрание, беше Джема Грозданова. Това беше сериозен имиджов удар за ръководещата партия, защото тя беше ръководител на парламентарната комисия по външна политика. Впоследствие Грозданова се причисли към групата политици към Цветанов с чиято поддръжка той учреди личната си групировка „ Републиканци за България”.

Самият Николов беше регионален координатор на ГЕРБ в Плевенско, само че в средата на 2019 година беше преместен от Мирослав Петров. Тази рокада беше последица от слабите резултати на редица структури на ГЕРБ на евроизборите по-рано същата година, които разяриха партийния лидер Бойко Борисов и той се закани да ги " чисти ". Тогава се заприказва и че Николов е измежду доближените до Цветанов. След като стана ясно, че някогашният заместител на Борисов ще прави партия, потеглиха клюки, че депутатът ще бъде измежду герберите, които ще го последват в новото му политическо начинание. Николов обаче се осмели да се еманципира едвам в този момент - месец преди разпускането на 44-то Народно заседание.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР