Владислав Апостолов: От системния тормоз на либералните медии-бухалки пострадаха много

...
Владислав Апостолов: От системния тормоз на либералните медии-бухалки пострадаха много
Коментари Харесай

Владислав Апостолов: От системния тормоз на либералните медии-бухалки пострадаха много хора

Владислав Апостолов: От систематичния тормоз на демократичните медии-бухалки пострадаха доста естествени хора и бизнеси.И в този момент виждат малко правдивост. Но лъжите на медийно-корпоративния кошер ще продължат. Посочването им – също. За това написа в най-новия си коментар топ анализаторът и реакционер Владислав Апостолов в уеб страницата на БНР:

„ На лъжата краката са къси “ ни учи едноименната приказка на Ангел Каралийчев, уловила фолклорната мъдрост за пагубните резултати от непрекъснатото тъпчене на истината. Световните демократични публицисти най-вероятно не са чели българската класика, само че в последната година изпитват поуките от нея върху инак така гъвкавите си гръбнаци. Защото през днешния ден на медийната неистина финансите се оказаха къси, а прислужниците – съкратени.

Корпоративната осведомителна машина влезе в новата година с тревожни за средите известия – „ Върви ли американската публицистика към тотално изгубване? “, тормози се органът на прогресивния режим в Съединени американски щати „ The Atlantic “ в заглавие и добави – „ Новинарската промишленост е в крах от десетилетия, само че последните съкращения са изключително злокобни “. „ Спиращо дъха. Медийните уволнения не престават “, написа демократичното дадзибао  „ The Guardian “. „ Кървава баня в мейнстрийм медиите “, изкрещяха примерните конформисти в „ Axios “, а в гниещата крепост на пропагандата от CNN са в депресивно положение с това скорошно заглавие: „ Новинарската промишленост стартира 2024 година по жесток метод с всеобщи уволнения, които унищожават издателите и слагат въпроси за бъдещето на публицистиката “.

Този път другарите от CNN са съвсем прави. Само ще редактираме последната дума в апокалиптичното им заглавийце. Под въпрос не е бъдещето на публицистиката, а на отровната и отблъскваща агитация и замяна на действителността, която мимикрираше като мейнстрийм публицистика в последните години.

Но обстоятелствата фактически са сурови за медийния модел на всеобща дезинформация и индоктринация. В последните месеци мастодонти на „ фалшив нюз “ бизнеса като „ The LA Times “, „ Business Insider “ и „ The Washington Post “ бяха принудени да съкратят общо няколко хиляди от своите „ публицисти “. Сайтове и издания като „ Vice “ и „ Sports Illustrated “ са на ръба на закриването. „ The Los Angeles Times “ махна към 20% от фрагментите в нюзруума си преди броени седмици – най-мащабното понижаване на работна мощ в 142-годишната история на вестника.

Корпоративните медии са на чудовищна загуба. Доверието в тях е на рекордно ниско равнище, а дотациите от „ биг тех “ милиардери, олигарси-филантропи и НПО-октоподи очевидно не са задоволителни.

Ултра-прогресистки, покварено политизирани уеб сайтове като The Messenger, BuzzFeed News и Jezebel затвориха напълно, а стрийминг услугата на CNN претърпя унизителна излагация и историческа злополука – едвам няколко седмици след шумно рекламираното си стартиране платформата CNN + се размаза в бетона на неуспеха и бе бързо „ терминирана “, оставяйки по слузестия си път монументални финансови загуби и сгърчените останки от репутацията на корпорацията.

Почти всяко огромно демократично издание трябваше да уволни чиновници през последните месеци. „ Тези медии се пробват да сменят колелата на аероплан по време на полет “, написа медиен специалист във връзка „ кървавата баня “ в демократичните организации. Не сме сигурни в правдивостта на аналогията. Други неща летяха и пръскаха от тези издания през последните години. От тези, които цапат и оставят петна.

Ще кажете да не злорадстваме. Но всеки, който е наблюдавал токсичното творчество на тези медии ще оцени това, което става с тях като минимална форма на правдивост. Сметката просто идва за серийните извършители на всякаква нравственос, хармония и истина. Метафоричното кръвопролитие с моторна резачка сполетя брутални бегемоти, трансформирали живота на хиляди елементарни хора в пъкъл, унищожили изцяло почтени и беззащитни мъже и дами с клеветите си, с непрекъснатите си фантасмагорични обвинявания в расизми, ксенофобии, хомофобии, „ климатично отказване “ и всички други снаряди на журналистическата артилерия.

Медиите, които страдат през днешния ден, лъгаха през вчерашния ден. Още лъжат, в действителност, дано си го кажем. И евентуално ще лъжат до последния публицист, на последното бюро, в последната корпоративна редакция. Лъжат за относително комплицирани неща като делата против Тръмп и миграционните политики, лъжат за съществени истини като двата пола. Лъжат за военни спорове и дипломация, за работническата и междинна класа в Съединени американски щати и Европа, за гласоподавателите на партии, разнообразни от техните, за полезностите, които желаят да унищожат, за страните, щатите, градовете и кварталите, които желаят да опожарят.

Направете си опит някой път. Потърсете в уеб страниците на огромните западни медии – тези, които още работят – основни думички. Напишете „ бял мъж “, „ гласоподавател на Тръмп “, „ мигранти “, „ пол “ или „ престъпна статистика “. Пред погледа ви незабавно ще изплува азбучник на позора. Манифестация на мазната операция.

Много от уволнените публицисти се оплакват в обществените мрежи. Реакциите са съвсем единомислещо подигравателни и иронични. И тук още веднъж не става въпрос за някаква неприязън и примитивно осмиване, за ритване на индивида, до момента в който е паднал. Просто хората към този момент с кожата си усещат, че общоприетият корпоративен медиен чиновник е техен зложелател, подготвен да ги оклевети и „ канселира “ с лишена от доказателства и смисъл публикация-донос за техния „ расизъм или трансфобия “. За техния въглероден отпечатък даже. Страшно доста естествени хора и бизнеси пострадаха тежко от систематичния тормоз на демократичните медии-бухалки. И в този момент виждат малко правдивост. Но лъжите на медийно-корпоративния кошер ще продължат. Посочването им – също.

*Коментарът показва персонална позиция на създателя

Източник: БНР

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР