Владимир Варимез от село Бановка е един от 24-те моряци,

...
Владимир Варимез от село Бановка е един от 24-те моряци,
Коментари Харесай

Бесарабски българин сред пленените украински моряци

Владимир Варимез от село Бановка е един от 24-те моряци, които бяха задържани, откакто с три украински кораба пробваха на 25 ноември да преминат през Керченския пролив, заяви bTV.

Информацията беше доказана за малкия екран от кмета на селото Виктор Генчев. Той добави, че бащата на Владимир към момента е в Бановка, само че е допустимо да замине за Севастопол, където да направи опит за среща със сина си.

В неделя Русия обстрелва и задържа три украински бойни кораба край крайбрежията на Крим, откакто те отказали да отговорят на сигналите и апелите да спрат.

Съдът в Симферопол подреди всички 24 моряци да бъдат арестувани за 2 месеца. На базата на следствие на съветската Федерална работа за сигурност украинските моряци са обвинени в осъществяване на закононарушение по част 3, член 322 от Наказателния кодекс ( "Незаконно прекосяване на държавната граница на Руската федерация) ", се споделя в изказването, което цитира ТАСС. На моряците към този момент не са повдигнати обвинявания.

Ден след случая Киев настоя пленените украинските моряци да бъдат обсъждани като военнопленници. Тогава представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че те са извършители на границата, а такива се преследват в строго сходство със законодателството.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР